6 trucuri pentru a-ți decora casa în stil scandinav

Designul de interior scandinav este caracterizat de minimalism, simplitate și funcționalitate. Deși designul scandinav a devenit popular încă din anii 1950, acesta rămâne o tendință populara în decorarea caselor și astăzi.

Apărând școala modernistă, designul scandinav a devenit o nișă de design caracterizată printr-un accent pus pe funcționalism și simplitate. Acesta include, de asemenea, utilizarea materialelor naturale, cum ar fi piele, lemn și cânepă. În plus, un design interior scandinav este de cele mai multe ori influențat de o legătură cu natura, care combină formele întâlnite în mediul înconjurător într-o manieră abstractizată.

Dacă dorești să abordezi acest stil în casa ta, trebuie să știi că nu doar mobila scandinavă este cea care imprimă interiorului aspectul minimalist, ci trebuie să corelezi elementele de mobilier cu alte detalii pentru a recrea întreaga atmosferă scandinavă. În continuare, te voi ajuta să realizezi acest lucru!

Accesorizează cu elemente textile

Probabil că este un lucru foarte cunoscut acela că în cele mai multe țări din regiunea scandinavă, temperaturile sunt foarte scăzute. Astfel, utilizarea de textile este comună, atât din rațiuni estetice cât mai ales din rațiuni practice. Aceste textile pot „îmbrăca” forma de covoare fabricate din lână, piele de oaie sau mohair. Accesorizarea mobilierului scandinav cu textile este o modalitate foarte bună de a face o cameră de zi să se ofere o senzație de confort și căldură, în special în timpul iernii.

Accentul trebuie să cadă pe decorațiuni simple

Așa cum am menționat, designul scandinav se referă în primul rând la simplitate. Prin urmare, atunci când vine vorba de decorarea unui living în acest stil, alege mereu acele accente decorative care au modele simple. Îți poți decora masa din sufragerie cu vase ceramice elegante, de exemplu. Pentru a adăuga textură și culoare subtilă interiorului tău, decorează canapelele cu perne cu printuri geometrice simple.

Combină lemnul cu finisaje metalice

Designul scandinav utilizează elemente din lemn nu numai în pardoseli, ci și în mobilier și amenajări. Astfel, o casă scandinavă are de obicei mese de cafea din lemn și scaune confecționate din același material. Cu toate acestea, tendința recentă în stilul scandinav de decorare combină utilizarea finisajelor metalice și a elementelor din lemn. De exemplu, inserțiile  de cupru și pandantele din alamă sunt instalate într-un tavan din lemn pentru a adăuga strălucire întregului spațiu.

Decorează cu plante și flori proaspete

Designerii de interior sugerează să adaugi elemente naturale casei tale, pentru a avea un element viu de culoare și frumusețe. Când vine vorba de acest lucru, ia în considerare acompanierea mobilierului în stil scandinav cu plante de interior și flori proaspete. De fapt, designerii consideră florile o necesitate în fiecare casă care dorește să abordeze stilul peninsulei nordice. În regiunea scandinavă, străzile sunt adesea înțesate cu flori, iar pe trotuare se vând lalele de toate culorile. Prin urmare, dacă dorești ca interiorul tău să se ralieze la acest curent, ar trebui să incluzi plante și flori obligatoriu.

Concentrează-te pe culorile neutre

Există o paletă specială de culori care este asociată decorului scandinav, acestea fiind nuanțele de gri, alb, maro și negru. Deci, atunci când alegi mobila în stil scandinav pentru o cameră de zi, concentrează-te asupra utilizării acestor culori neutre pentru a crea un efect curat și liniștitor. Într-un decor nordic tipic, pereții sunt adesea vopsiți în alb, pentru ca piesele de mobilier scandinav să iasă în evidență.

Păstrează aspectul de „aerisit” al interiorului tău

Una dintre cele mai importante caracteristici ale unui design interior scandinav este să te asiguri că spațiul este cât mai liber. Piesele inutile de mobilier ar trebui, prin urmare, evitate, și spațiile de depozitare trebuie să fie organizate inteligent. Când vine vorba de decorul scandinav, trebuie să fie urmată regula „mai puțin este mai mult” – astfel, păstrezi spațiul mai puțin aglomerat și mai relaxant vizual.

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21071 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*