5 octombrie – Ziua mondială a Educației! La mulți ani! – colectivul Casei Corpului Didactic Alba

Ziua de 5 octombrie este desemnată pe plan mondial, Ziua Educației, o zi specială care coincide din 1994 (stabilită de UNESCO), cu sărbătoarea mondială a profesorului.

Cu această ocazie, Casa Corpului Didactic Alba organizează pentru dascăli Simpozionul Național “A fi dascăl astăzi!”, ediția a XI-a, cu tema “Cadrul didactic – promotor al reformei educaționale”. Acest simpozion are ca instituții partenere: Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Inspectoratul Școlar Județean Alba, Consiliul Județean Alba și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Alba.

Scopul simpozionului este creșterea numărului de cadre didactice capabile să realizeze un sistem educațional stabil, echitabil și relevant pentru comunitățile în care își desfășoară meseria nobilă de dascăl. Tematica se împarte în două secțiuni:

  1. Opinii privind eficiența reformei în procesul instrucțiv-educativ;
  2. Modalități de eficientizare a reformei învățământului, în contextual actual.

Lucrările cadrelor didactice se trimit on-line, pe adresa de email afidascal@yahoo.com, până la data de 10 octombrie 2019 (termen prelungit). Nu se percep taxe de participare. Broșura simpozionului se va publica pe site-ul Casei Corpului Didactic accesând http://www.ccdab.ro/ și toți participanții vor primi diplome de participare cu specificarea ISSN-ului simpozionului, respectiv ISSN 2248-07722, ISSN-L 2248-0722.

“Școala a fost și va rămâne un reper atunci când se vorbește despre valori, atât universale cât și personale, iar dascălii, cei care transmit lumina cunoașterii cu prețul propriei jertfelnicii, rămân oamenii neprețuiți prin care aceste valori prind viață. Vă doresc, doamnelor și domnilor profesori, sănătate și putere de muncă, fericire și împliniri atât în plan profesional, cât și personal. Fie ca visele dumneavoastră să prindă viață, așa cum, grație muncii dumneavoastră, ați făcut posibil ca bună parte din visele noastre să devină realitate. La mulți ani!” –director CCD, Narcisa-Ioana Bărbuleț.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22011 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*