4 Gadgeturi care NU trebuie să-ți lipsească din mașină când ești mereu pe drumuri

Cei care își petrec zilnic cea mai mare parte a timpului la volanul mașinii trebuie să fie mereu pregătiți pentru tot felul de situații și probleme care pot apărea exact atunci când se așteaptă mai puțin. 

Condusul unei mașini este ceva plăcut, relaxant pentru mulți, dar poate deveni istovitor chiar și pentru cei mai experimentați șoferi când sunt nevoiți să stea ore în șir în trafic. Dacă și tu trebuie să petreci mult timp la volan, asigură-te că nu pleci la drum fără câteva gadgeturi esențiale care îți vor îmbunătăți experiența condusului.

Iată câteva dintre ele:

 

  • O alarmă anti-adormire la volan

 

Reprezintă un dispozitiv extrem de util și eficient în prevenirea accidentelor când mergi cu mașina multe, multe ore în șir, fără întrerupere. Acest gadget este special conceput pentru a te avertiza atunci când ești pe cale să ațipești. Alarma anti-adormire este dotată cu un senzor electronic de poziție și se poartă pe deget. Când senzorul detectează cea mai mică pierdere a concentrării șoferului, aproximativ cu cinci minute înainte ca el/ea să adoarmă, începe să sune și astfel, producerea unui accident cumplit este evitată.

 

  • O stație auto

 

O să ți se pară ciudat că încă se mai vorbește de stațiile auto acum când există fel de fel de aplicații pentru dispozitivele mobile menite să îți ofere date despre trafic în timp real, dar nu este deloc așa. Spre deosebire de smartphone, o stație auto are mult mai multe avantaje atunci când te afli la volan. În primul rând, stația auto este mult mai fiabilă și poate funcționa în situații extreme când rămâi fără baterie la telefonul mobil și ai trebuie neapărat să iei legătura cu cineva. 

În zonele muntoase, unde semnalul telefonului mobil este foarte slab sau inexistent, cu o stație auto poți ieși ușor din încurcături dacă intri în contact cu oricine mai folosește un astfel de dispozitiv. În plus, receptorul unei stații auto este mult mai rezistent, nu îți distrage atenția de la condus așa cum ar face-o un telefon. Neavând display, este mult mai sigur să-l folosești fără să-ți pierzi concentrarea asupra drumului.

 

  • O cameră video auto

 

Nu strică niciodată un astfel de dispozitiv la bordul unei mașini pe care o folosești frecvent. Cu ajutorul ei poți înregistra toate evenimentele din trafic pentru a avea o dovadă clară în cazul producerii incidentelor neplăcute care se pot petrece oricând în timpul călătoriei cu automobilul.

 

  • Un acumulator extern pentru pornirea bateriei și încărcarea dispozitivelor mobile

 

Mai ales pe timpul sezonului rece și în special în călătoriile pe distanțe lungi, un gadget menit să repornească bateria mașinii, dar și să îți încarce dispozitivele mobile (telefonul, tableta etc.) este salvarea oricărui șofer în situațiile limită.

Sunt lucruri mărunte, dar necesare, care te pot scuti de o mulțime de neplăceri când te afli mereu cu mașina pe drumuri. Oricât de experimentat ai fi ca șofer, problemele cu automobilul sau cele cauzate de ceilalți participanți la trafic, este bine să fii mereu pregătit să poți face față oricăror situații neplăcute.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22095 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*