4 BENEFICII pentru care merita sa ai un instant de apa calda

Desi, in ziua de astazi, majoritatea persoanelor detin o centrala termica, unii specialisti sunt de parere ca acestea sunt scumpe, iar, uneori, poate ca nici nu merita investitia. In prezent, exista mai multe metode de a avea apa calda la robinet, mai puțin costisitoare, iar instantele de apa calda fac parte din categoria produselor eficiente si ieftine.

Daca nu ai deja o centrala termica ori un boiler sau a venit vremea sa schimbi instalatia de incalzire a apei, poti lua in considerare un instant, pentru ca este o solutie destul de buna si practica. In plus, investitia minora se va amortiza de la primele utilizari.

Afla ce beneficii prezinta un instant de apa si de ce a inceput sa fie preferat de tot mai multi oameni, in detrimentul unei centrale termice ori unui boiler electric:

1. Economie la consumul de energie electrica

Un instant de apa calda va incalzi apa mult mai repede, in timp real, spre deosebire de un boiler, spre exemplu. Este extrem de important sa ai permanent apa calda in casa si nu te poti lipsi de ea. 

In timp, se va putea observa o economie la consumul de energie electrica datorita faptului ca instantul de apa calda nu trebuie sa functioneze continuu.

Este bine, totusi, sa ai in vedere faptul ca va fi, probabil, necesar sa montezi cate un instant electric in fiecare incapere, deoarece unul singur nu va putea sustine atat debitul robinetului de la bucatarie, cat si pe cel de la baie. Din acest motiv, specialistii recomanda alegerea unuia pe gaz, care va rezolva rapid aceasta problema.

2. Apa curata si proaspata

In boilerele clasice, de exemplu, se pot crea in timp depuneri de rugina si zgura exact in locul in care este depozitata apa pe care o bei sau o folosesti pentru spalat ori gatit. 

Folosind un instant de apa calda de la Caloreshop, vei avea mereu doar apa calda proaspata si curata, care este incalzita instant in timp ce trece prin conducte.

4. Economie de spatiu

Modelele clasice de incalzire a apei ocupa in general mult spatiu de care nu se mai poate dispune in niciun fel. Daca optezi pentru un instant de apa calda electric, de exemplu, acesta are adesea dimensiuni mici (asemanatoare cu cele ale unei valize de mana) si poate fi montat fara probleme pe orice perete, fie in interiorul casei, fie in exterior.

5. Durabilitate

Daca sunt intretinute in mod corect, aparatele instant de apa calda, indiferent de tip (fie electrice, fie pe gaz) pot avea o durata de viata chiar si de pana la douazeci de ani, de doua ori mai mult decat un boiler si uneori mai mult si decat o centrala termica. Un instant de apa este o investitie pe termen lung si foarte lung, iar in ceea ce priveste raportul calitate-pret, se considera ca acesta este destul de bun, avand in vedere beneficiile de care te poti bucura folosindu-l.

Asadar, utilizarea unui instant de apa calda ofera numeroase beneficii pentru tine si familia ta, de care te poti bucura pentru un cost minim. 

Sursa foto: unsplash.com

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21071 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*