30 septembrie: Grupul „Skepsis” va prezenta spectacolul „Mare Nostrum”, în faţa Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia, la Noaptea Cercetătorilor Europeni!

mare-nostrumNoaptea Cercetătorilor Europeni este un eveniment de anvergură organizat, la nivel naţional, în mai multe oraşe din România, în data de 30 septembrie 2016. Se înscrie în seria evenimentelor Marie Curie și își propune să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare. Primul eveniment Noaptea Cercetătorilor Europeni a fost organizat în 2005 şi a atras până acum peste 1,5 milioane de vizitatori. Evenimentul oferă oamenilor de ştiinţă şansa de a intra în legătură cu publicul, iar publicului şansa de a descoperi universul ştiinţei şi oamenii din spatele experimentelor.

Grupul Skepsis va onora invitaţia de a participa în programul evenimentului prezentând vineri, 30 septembrie 2016, ora 19.00,  în faţa Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia spectacolul „Mare Nostrum – un spectacol original din repertoriul grupului, care propune publicului o întâlnire satirică, ironică, cu istoria şi ştiinţa. Este ştiut faptul că după cucerirea Siracusei de către romani, generalul Marcellus a trimis un legionar să-l captureze pe strălucitul om de ştiinţă Arhimede, a cărui maşinării şi dispozitive au făcut ca cetatea să rezite doi ani asediului. Ceea ce nu este ştiut este conversaţia care se iscă între Arhimede şi soldatul care-l vizitează, un dialog în care forţa, autoritatea şi siguranţa învingătorului se confruntă cu fineţea, ironia şi dubiul omului de geniu, dovedind încă o dată că oraşele sunt mult mai uşor de cucerit decât spiritul uman.

skepsisSpectacolul, de 40 de minute, are un caracter satiric, fiind presărat de pasaje interactive în care publicul este invitat să joace un rol activ în desfăşurarea acestui presupus episod istoric prezentat cu…Skepsis.. Programul evenimentului este mult mai amplu, informaţii detaliate putând fi găsite pe site-ul dedicat: http://noapteacercetatorilor.eu/

 

În Alba Iulia, evenimentul are ca organizatori şi parteneri locali:

 

Muzeul Național al Unirii „Alba Iulia”

Consiliul Județean Alba

Primăria Municipiului Alba Iulia

Legiunea a XIII-a Gemina de la Apulum

Lupii Apoulonului

Ludus Apulensis

Magna Nemesis

Europe Direct Alba Iulia

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21063 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*