30 octombrie: Conferință de diseminare a rezultatelor pentru două proiecte implementate de SC DAD EXPERTISE S.R.L. și partenerii acesteia. Eveniment găzduit în incinta Hotelului Cetate

pixSC DAD EXPERTISE SRL în colaborare cu partenerii SC LOTUS B&B SRL, SC LTL DOCUMENTARY SRL și respectiv FUNDATIA ROMTENS, organizează, în data de 30 octombrie 2015, Conferința de diseminare a rezultatelor proiectelor ”Standarde Ocupationale in Munca, Educatie si Reorientare – SOMER” – ID 124886, respectiv „Servicii de Pregatire si Orientare in Rural – SPOR” – ID 127760, cofinanţate din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013,  Axa prioritară 5 – Promovarea măsurilor active de ocupare. Evenimentele vor avea loc in data de 30 octombrie 2015 la Hotel Cetate, din Alba Iulia – strada Unirii, nr 3, salonul mic, parter, incepând cu orele 10:00.

REPERE- Standarde ocupaționale în muncă, educație și reorientare– Șomer

SC DAD EXPERTISE SRL în parteneriat cu SC LOTUS B&B SRL şi SC LTL Documentary SRL, au implementat in perioada 01.04.2014-30.10.2015, proiectul “Standarde Ocupaționale in Munca, Educație si Reorientare – SOMER „, ID 124886, finanţat de Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Axa prioritară nr.5 – Promovarea măsurilor active de ocupare, Domeniul major de intervenţie 5.1: „Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare”. Pe parcursul a 19 luni, proiectul îşi propune promovarea unor intervenții integrate cu caracter activ, preventiv, inovativ si flexibil, menite sa conducă la combaterea șomajului si a inactivității grupurilor de persoane cu o situație dificila pe piața muncii, precum șomerii tineri, persoanele in căutarea unui loc de munca si șomerii de lunga durata. Aplicaţia, cu o valoare totala de 1.828.679 lei, a beneficiat de o finanțare nerambursabilă acordată din Bugetul de stat si Uniunea Europeană prin Fondul Social European de 1.737.000 lei, diferenţa de 91.679 lei reprezentând contribuţia proprie a SC DAD Expertise SRL şi a partenerilor din proiect. Proiectul s-a adresat unui număr de 314 de persoane, care au fost informate şi consiliate profesional. În urma acestei consilieri şi a planurilor de acţiune, din totalul celor 314 de persoane, 287 de persoane au beneficiat de cursuri gratuite de formare profesională în următoarele domenii: inspector sănătate si securitate in munca, manager proiect, agent vânzări, lucrător in comerț, operator procesare texte si imagini, competente comune antreprenoriale, comerciant vânzător mărfuri alimentare, ghid de turism, administrator pensiune turistica, operator introducere, validare si prelucrare date, iar ca urmare a obținerii de noi calificări si specializări, 35 de persoane aflate in șomaj, au ocupat un loc de munca.

Cei interesaţi pot obţine informaţii suplimentare la sediul SC DAD Expertise SRL, str. Piaţa Consiliul Europei, bl. 32E/22, Alba Iulia.

Persoană de contact: Alin DUMITRU – manager proiect, Tel/Fax: 0358 401 303, e-mail: office@dad-expertise.eu.          

REPERE: Servicii de pregătire și orientare în rural-SPOR

SC DAD EXPERTISE SRL în parteneriat cu Fundația Romtens, implementează pana la data de 30 noiembrie, proiectul „Servicii de Pregatire si Orientare in Rural – SPOR”, ID 127760, finanţat de Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Axa prioritară nr.5 – Promovarea măsurilor active de ocupare, Domeniul major de intervenţie 5.2: „Promovarea sustenabilităţii pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce priveşte dezvoltarea resurselor umane şi ocuparea forţei de muncă”. Pe parcursul a 20 luni, proiectul si-a propus promovarea unor intervenții integrate cu caracter activ, inovativ si flexibil, menite sa conducă la facilitarea accesului pe piața muncii in domenii non-agricole, a persoanelor din mediul rural, inactive sau ocupate in agricultura de subzistenta, implementarea acestuia începând cu data de 01.04.2014.

Aplicaţia, cu o valoare totala de 2.081.366 lei, beneficiază de o finanţare nerambursabilă acordată din Bugetul de Stat si Uniunea Europeană prin Fondul Social European de 1.977.000 lei, diferenţa de 104.366 lei reprezentând contribuţia proprie a SC DAD Expertise SRL şi a partenerului din proiect.

Proiectul s-a adresat unui număr de 300 de persoane, care au fost informate şi consiliate profesional. În urma acestei consilieri şi a planurilor de acţiune, din totalul celor 300 de persoane, 173 de persoane au beneficiat de cursuri gratuite de formare profesională în următoarele domenii: bucătar, lucrător în comerț, competente antreprenoriale, agent vânzări, inspector resurse umane, operator procesare texte şi imagini, inspector si specialist sănătate si securitate in munca, cursurile desfășurând-se in 4 din cele 6 județe ale Regiunii Centru. In noiembrie, ultima luna din proiect, vor fi finalizate ultimele 2 cursuri si va fi efectuata o vizita de studiu in Italia, la care vor participa 10 manageri si angajați, beneficiari de instruire in cadrul proiectului. Participanții vor urmări procesele de promovare a sănătății si securității in munca, in cadrul a 5 intreprinderi din mediul rural, având ca profile economice procesarea primara a produselor agricole, procesarea cărnii, procesarea lemnului si industria manufacturieră.

Cei interesaţi pot obţine informaţii suplimentare la sediul SC DAD Expertise SRL, str. Piaţa Consiliul Europei, bl. 32E/22, Alba Iulia.

Persoană de contact: Alin DUMITRU – manager proiect, Tel/Fax: 0358 401 303, e-mail: office@dad-expertise.eu.          

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22607 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*