29 iulie: Skepsis vă prezintă Maestrul şi Fata de Măritat. Spectacol inspirat de piese într-un singur act, semnate de Eugen Ionesco!

skepsis maestrulSâmbăta, 29 iulie 2017, de la ora 20.30, în faţa Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia, grupul Skepsis vă invită la o seară dedicată teatrului absurd, cu un spectacol inspirat de  piese într-un singur act, semnate de Eugen Ionesco!

Admiraţie, veneraţie, inspiratie…câteva din trăirile intense pe care întâlnirea cu Maestrul le trezeşte în noi. Îl privim de la depărtare, îl aşteptăm cu nerăbdare. Vrem să copiem fiecare gest, fiecare emoţie, fiecare acţiune a Maestrului. E lângă noi, este în noi, este pretutindeni… Ce se întâmplă când formele îşi pierd fondul, când inspiraţia este doar o dorinţă primară şi când copiem orbeşte, la infinit fără a înţelege nimic din tot ce facem, fără a pune nici o întrebare? … Doar Maestrul ştie, fiindcă e genial!…

Ne oprim la mijloc de viaţă şi povestim despre ce am văzut, despre ce am auzit, despre ce am trăit, despre copii noştri ca despre realizările noastre. Ne etalăm cunoştinţele şi ne umflăm ego-ul fără să ne dăm seama că nu reuşim decât să ne dovedim goliciunea, superficialitatea. Comunicarea este redusă la o simplă mecanică a încuvinţării, gândirea este redusă la politeţe. Spunem Da şi Nu în mod gratuit până pierdem semnificaţia acestor cuvinte. Ne dăm seama de formele fără fond abia când realitatea ne contrazice radical prin…absurd!

Vă aşteptăm să savurăm împreună aroma unică a unui gen aparte, unde nimic nu este ceea ce pare şi unde nonsensul rutinei cotidiene pe care o construim şi care treptat anulează individualitatea este mai evident ca niciodată. 

Cu: Diana Birsan, Antonella Serafino, Oliviu Grozav, Denise Acciaiuoli, Almond Chismorie, Ludmila Cioflică, Viorel Cioflică şi …Maestrul. Regia: Viorel Cioflică

Proiectul Stagiunea cu Skepsis 2017 este desfăşurat în perioada ianuarie 2017 – decembrie 2017, fiind un proiect de tineret şi bazându-se pe motivarea acestuia de a se implica în diversificarea ofertei cultural-artistice a oraşului şi de a participa activ la viaţa socioculturală a comunităţii. Prin acest proiect Asociaţia Grupul Skepsis pregăteşte şi oferă publicului albaiulian o serie de spectacole de teatru şi divertisment.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21520 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*