29 iulie: Examen, România!

Ne-ati ciuruit fara mila prin doua mandate obtinute prin escrocherie sentimentala si electronica, ne-ati mintit ieftin, promintandu-ne ca vom trai mai bine, cumparandu-ne voturile si speranta pentru un litru de ulei, un kg de zahar si niste biscuiti, profitand de naivitatea si saracia noastra. Ne-ati ciuruit demnitatea si ne-ati ingenunchiat pe buze speranta zilei de maine. Ne-ati taiat ca niste calai, toata munca noastra de o viata prin decapitarea dreptului uman la o pensie si asa greu de suportat, nicidecum decenta. Ne-ati umilit pruncii, mamele si batranii, ne-ati inghetat siguranta zilei de maine, prin multimea de biruri, taxe, impozite si zeci de plati care apasa pe umerii nostri ca o povara. Ne-ati tradat visele, n
e-ati vandut dreptul la viata, pe nimic si ne-ati amanetat viitorul. Ne-ati pangarit imaginea de Romania, de traditie, de limba, umilindu-ne arta si valorile, calcand in picioare peste cadavrele intelectualilor care va deranjeaza.

Va folositi de patura oamenilor saraci si naivi pentru ai minti si injosi, asa incat sa poata fi folositi iar si iar in campania voastra plina de minciuni si haos. Ne-ati confiscat dragostea pentru frumos si tara. Ne-ati schingiuit dreptul de-a fi mandri ca suntem romani. Ne-ati alungat elita medicilor si dascalilor in strainatate,, nerecunoscandu-le valoarea si capacitatea. Ne-ati pangarit armata si artistii, Ne-ati falsificat legile, ca sa cumparati Justitia , confiscandu-ne avutia nationala. Nu atat bogatia pe care ati adunat-o de pe spinarea bietilor romani ar fi umilitor , cat cinismul si aroganta cu care ne tratati, fara scrupule. Ati politizat totul, din pantecul mamei, pana in gradinite, scoli, institutii, spitale. Tinerii ies astazi de pe bancile facultatilor direct in somaj, daca nu au “posibilitate” de a da spaga pntru un post.

Ma intreb cu ce ochi va puteti privi si voi copii in ochi, parintii. Ma intreb daca cunosteti sensul termenilor de constiinta umana, virtute, devotament, dragoste pentru tara si respect pentru inaintasii nostri. Mai ramane doar sa ne conditionati si sa ne conficati si dreptul la o moarte demna. De parca nu ar fi fost destul, peste toata umilinta si disperarea care ne-ati adus-o in case, vreti sa ne mai invartiti odata cutitul in rana. Acum vreti sa ne si impartiti tara, in doua Romanii, care sunt cu voi si care sunt impotriva voastra.. Dezbinati natia romana pentru a o controla si supune mai usor.  Rusine sa va fie ! Oare ce i-am putea spune unui turist strain care va intreba unde este Romania? I-am spune simplu si cu amaraciune in glas: Romania nu mai exista, exista doar un teritoriu, o populatie de ciuruiti, umiliti si impartiti, o populatie ostatica in mana unor pirati de pe un vapor portocaliu…

Pe 29 iulie 2012 Romania va da marele examen de maturitate. Pe 29 iulie romanii, daca au invatat bine lectia pentru acest examen, isi vor putea hotara soarta pentru viitor, daca vor promova Examenul, sau isi vor merita soarta prezentului, daca nu vor obtine nota de trecere. Pentru ca “fiecare popor isi are conducatorul pe care si-l merita”.

Bogdan Bilegan

aracerзайти вконтакт через анонимайзер бесплатно

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 19063 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

1 Comment

 1. Eu merg la vot! Ție îți este frică!?!
  Ai copii? Ai nepoți? Te ai pe tine!?!
  “Deșteaptă-te române”

  Vineri, 27 iulie, ora 17, indiferent unde te vei afla strigă, cântă:
  “Deșteaptă-te române”
  Nu uita, în 29 iulie ai: « Deșteaptă-te române »
  Dumidalba, Dumitru Radu Cormoș

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*