28 milioane de euro, fonduri europene nerambursabile investiți în economia Regiunii Centru

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPeste 100% contractare fonduri europene alocate firmelor mici, 85% grad de absorbție depășit și 70% din proiecte deja finalizate, în cadrul Programului Regio derulat de către ADR Centru la nivelul Regiunii Centru. Un număr 249 de microîntreprinderi au primit 27,82 milioane euro fonduri nerambursabile, la care firmele au adăugat alte 16,76 milioane euro ca și contribuție financiară, pentru investiții și dezvoltarea afacerilor.

Firmele localizate în cele șase județe ale Regiunii Centru, Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu, au investit și investesc peste 44 milioane euro în lucrări de extindere, retehnologizare, dotare cu echipamente performante, mobilier și crearea de noi locuri de muncă. Fondurile nerambursabile investite sunt alocate din bugetul domeniului major de intervenție 4.3 – Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor, din cadrul Programului Operațional Regional. Prin aceste fonduri se modernizează 249 de microîntreprinderi care, prin dezvoltarea afacerilor, creează peste 850 de noi locuri de muncă pentru cetățenii Regiunii Centru. Din fondurile solicitate s-au realizat lucrări de modernizare, reabilitare, construcție sau dotare hale de producție, depozite, pensiuni turistice, clinici și cabinete medicale, service-uri auto, centre de fitness, baze sportive, dar și alte tipuri de activități desfășurate de microîntreprinderile din Regiunea Centru. Din totalul fondurilor contractate, deja au fost decontate firmelor cheltuieli în valoare de 18 milioane euro, gradul de absorbție pe acest domeniu fiind de 85,5%.

 investitii adr 4„În cei șapte ani de derulare și gestionare de către ADR Centru a Programului Regio, acesta este domeniul cel mai dinamic, cu cel mai mare număr de proiecte depuse, contractate și finalizate. Acest ritm alert demonstrează nevoia acută de sprijin și de fonduri nerambursabile de care au nevoie  firmele pentru a rezista și a trăi. Știm că finanțarea acestor proiecte reprezintă un efort uneori birocratic pentru firmele mici cu maxim 9 angajați, care de obicei își organizează singure activitatea și nu au proceduri interne de lucru riguroase. Însă, acum știm că prin implementarea acestor proiecte, pe lângă echipamentele și dotările achiziționate, sediile renovate sau extinse, beneficiarii au câștigat și experiența necesară pentru a continua accesarea de noi fonduri pe viitor. De aceea, îi așteptăm pe cei interesați să revină și pentru accesarea fondurilor alocate pentru 2014-2020”, a declarat Simion Creţu, director general ADR Centru.

Nu mai este nici un proiect rămas pe acest domeniu în nici o etapă de evaluare sau în lista de rezervă. Mai multe detalii referitoare la beneficiari, valori și activități finanțate, le puteți obține accesând pagina web Regio ADR Centru, www.regio-adrcentru.ro, Harta Proiectelor.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 18658 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*