28-29 septembrie: Muzeul Național al Unirii Alba Iulia găzduiește Noaptea Cercetătorilor Europeni. PROGRAMUL

Vineri și sâmbătă, 28 respectiv 29 septembrie, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia găzduiește Noaptea Cercetătorilor Europeni.

Programul evenimentului: 

Muzeul Național al Unirii Alba Iulia 

Vineri, 28 septembrie 2018, orele 18.00 – 19.30, Poarta a IV-a:

– Reprezentație Garda Apulum.

–  Instrucția micilor legionari romani.

Sâmbătă, 29 septembrie 2018, orele 10.00 – 14.00, Strada Muzeului:

–          MITOLOGIA 3D. POVEȘTI CU EROI ȘI MONȘTRI (programul cultural PANTHEON 3D) – demonstrație interactivă de digitizare a patrimoniului cultural prin scanarea, prelucrarea și vizualizarea 3D a unor reprezentări de personaje și scene mitologice greco-romane din colecția M.N.U.A.I.

–          ATELIERE MEȘTEȘUGĂREȘTI DE RECONSTITUIRE ISTORICĂ: materia medicae, officina scriptoria, prelucrarea osului și officina militaris.

–          MUSEIKON Junior : Ateliere de gravură, pictură iconițe pe sticlă și motive tradiționale.

Noaptea Cercetătorilor Europeni face parte din seria de evenimente finanțate de către Comisia Europeană prin Programul Cadru de Cercetare și Inovare H2020, acțiunile Marie Sklodowska-Curie (MSCA) și își propune să arate publicului ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare.

Prima ediţie a avut loc în 2005, iar de atunci şi până în prezent evenimentul a atras peste 1,1 milioane de vizitatori. Noaptea Cercetătorilor oferă oamenilor de știință posibilitatea de a se conecta cu publicul, iar publicului oportunitatea de a descoperi lumea științei și oamenii din spatele experimentelor inedite.

Proiectul se adresează minților curioase, de la entuziaști la sceptici, oferind o gamă largă de activități științifice și educaționale. Ediția din 2017 a atras peste 35.000 de vizitatori în România. Pe termen lung evenimentul atrage noile generații către munca de cercetare și activare profesională în acest domeniu, în interiorul Uniunii Europene și crește respectul publicului larg față de munca nevăzută a cercetătorilor. Programul detaliat pentru fiecare oraș în parte va fi publicat pe www.noapteacercetatorilor.eu.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21144 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*