27 de persoane din Alba au fost inițiate în competențe informatice-TIC. Vor primi certificate recunoscute pe piața internă a muncii și în statele Uniunii Europene

ABSOLVENTICursurile, cu o durată de 60 de ore, au fost organizate și susținute în Alba Iulia de lectori ai XEROM SERVICE S.R.L. Programul  de inițiere  „Competențe informatice-TIC” este parte componentă a proiectului „ŞANSA mea în ŢARA mea”, derulat de XEROM SERVICE S.R.L. Alba Iulia, în parteneriat cu S.C. 3 ART S.R.L. Baia Mare și Asociația Pro Factum Alba Iulia Alba Iulia.

Participanții au fost selectați de experții proiectului din rândul persoanelor în căutarea unui loc de muncă, șomerilor – cei mai mulți de lungă durată– și persoanelor inactive, în urma unor sesiuni (individuale și de grup) de informare, consiliere și orientare privind cariera.

Promovabilitate de 100%

Cursanții au învățat de la experții proiectului cum să utilizeze funcțiile de bază ale unui sistem de operare(Windows); să folosească aplicații de editare și procesare text(Word) și foi de calcul tabelar(Excel); să realizeze prezentări electronice(Power point); să folosească internetul.

ABSOLVENTI 1Examenul de absolvire, ce a constat într-o probă teoretică și una practică, a avut loc în 25 februarie 2015, în Alba Iulia, iar indicele de promovabiltiate a fost de 100%. Un număr de 27 de persoane vor primi certificate recunoscute pe piața internă a muncii și în statele Uniunii Europene. Experții proiectului asigură și servicii de mediere în vederea creșterii ratei de ocupare, dar și de asistență și consiliere pentru inițierea unei afaceri. Serviciile sunt asigurate la sediul beneficiarului și partenerilor, dar și prin deplasarea specialiștilor proiectului în comunele și orașele din regiunile Centru și Nord Vest. Proiectul „ŞANSA mea în ŢARA mea” a demarat în data de 1 aprilie 2014, are o perioadă de implementare de 18 luni și un buget total de 5.632.100 lei. Este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investește în oameni!”, Axa prioritară: 5 „Promovarea măsurilor active de ocupare”, Domeniul major de intervenție: 5.1. „Dezvoltarea și implementarea măsurilor active de ocupare”.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21072 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*