27-29 august: Concursul de vinuri „Strugurele de Aur”, la Alba Iulia. Vor participa 22 de producători din toată țara

strugurele de aurÎn perioada 27-29 august, Alba Iulia va intra în circuitul evenimentelor naţionale dedicate Vinului. Concursul de vinuri Strugurele de Aur, Ediția a VIII-a, are loc și în acest an, înaintea celui mai important eveniment din calendarul viticol, culesul viilor. Evenimentul va avea loc în Alba Iulia, la Galeriile de la Poarta a III-a, locație care va deveni gazda producătorilor de vin, degustătorilor experţi şi iubitorilor de vin de calitate. Concursul este organizat de Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România, Organizaţia Naţionala Interprofesională a Vitivinicola şi Consiliul Judeţean Alba prin Asociaţia Tara Vinului.

În concurs s-au înscris 22 de producători din toate zonele viticole ale ţării, dar şi din străinătate in numar de aproape 130 de probe. Concursul este împărţit în două secţiuni: vinuri liniştite şi vinuri efervescente, vinurile liniştite fiind împărţite în vinuri albe, rose, roşii, precum şi în funcţie de conţinutul de zahăr: seci, demiseci, demidulci, dulci. Probele au fost secretizate şi codificate cu 2 zile înainte de începerea concursului, iar sistemul de notare va fi va fi cel practicat de Organizaţia Internaţională a Vinului cu puncte de la 0 la 100, numărul medaliilor neputând să depăşească 40% din numărul de probe înscrise.

Pe toata durata Concursului, degustările vor fi deschise, pentru a se putea observa modalitatea de evaluare şi corectitudinea acesteia.

La sfârșitul fiecărei zile din perioada desfășurării concursului, iubitorii vinurilor de calitate sunt așteptați la degustări și prezentări ale vinurilor înscrise în competiție. Degustările de vin vor fi realizate sub îndrumarea membrilor ADAR. Vizitatorii vor putea descoperi, astfel, diverse sortimente de vin înscrise în concurs.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21826 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*