26 septembrie: Sunteți poftiți la întâlnirea cu „Preţioasle ridicole”, o piesă de teatru din cadrul proiectului Stagiunea cu Skepsis

pretioasele ridicoleMarţi, 26 septembrie 2017, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenţilor, compania de teatru Skepsis continuă proiectul Stagiunea cu Skepsis 2017 şi vă invită la unul dintre cele mai incitante spectacole clasice din repertoriu: Preţioasele ridicole.

Provocăm publicul la o reîntoarcere în Franţa din timpul domniei lui Ludovic al XIV-lea, Regele Soare. Vom pătrunde în societatea lui Moliere cu piesa care a marcat începutul succeselor pariziene ale trupei sale şi în care autorul lansează primul atac deschis la adresa decadenţei, exceselor şi snobismului care cuprinsese deja o bună parte a arsitocraţiei franceze. Concentrată în jurul unei conversaţii de salon, piesa deconspiră ridicolul la care se expuneau nobilii care erau adepţi ai “preţiozităţii” – o modă care domina saloanele luxoase ale nobilimii şi care presupunea un anumit fel de a te îmbrăca, de a vorbi şi de a te purta care să te diferenţieze de ceilalţi în termenii unui aşa-zis bun-gust deseori absurd şi grotesc.

În fond, privind înapoi, spectacolul nu face decât să confirme încă o dată faptul că, în esenţă, moravurile oamenilor nu se schimbă niciodată. Snobismul nobililor Preţioşi din societatea lui Moliere este acelaşi snobism pe care-l observăm în fiecare zi în societatea actală când deseori aerele de atotştiutori, de superioritate şi aroganţă a oamenilor cu stare trădează lipsa de bun-simţ, bun-gust şi de cultură, stârnind şi acum, la fel ca şi atunci… ridicolul.

Vă provocăm la un spectacol classic servit după o reţetă cu Skepsis:

Distribuţie: Du Croisy- Rares Diodiu; La Grange- Daniel Muntean; Gorgibus- Vasile Dîngă; Magdelon- Elena Smeu Mare; Cathos- Ludmila Cioflică; Marotta- Andrada Balea; Mascaril- Viorel Cioflică; Jodelet – Vinicius Moldovan; Servitori: David Chismorie; Zlaczki Zoltan; Daniel Muntean; maestrul de Muzica: Ovidiu Bartha

Regia: Viorel Cioflică ; Costume: Ludmila Cioflică; Suport Tehnic: Andreea Aron

Biletele (10 lei – pret intreg; 5 lei – pentru elevi, studenti si pensionari) se pot găsi începând de vineri 22.09.2017 la Secretariatul Casei de Cultură a Studenţilor Alba Iulia, între orele 09.00 – 15.00 sau la intrare.

Proiectul Stagiunea cu Skepsis 2017 este desfăşurat în perioada ianuarie 2017 – decembrie 2017, fiind un proiect de tineret, bazându-se pe motivarea acestuia de a se implica în diversificarea ofertei cultural-artistice a oraşului şi de a participa la viaţa sa socioculturală. Prin acest proiect trupa de teatru şi umor Skepsis pregăteşte şi oferă publicului albaiulian pe întreg parcursul anului, după un program riguros, spectacole de teatru şi divertisment prezentate în sală sau în aer liber.

Parteneri: Primăria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia; Fundaţia “Inter-Art” Aiud; Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia; Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

 

 

 

 

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21515 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*