26-27 martie: La Blaj va avea loc cea de-a VIII-a ediție a târgului „Sărbătoarea Mierii”

agraria 2013 33În perioada 26-27 martie, la Blaj se va desfășura cea de-a VIII-a ediție a celui mai mare târg apicol din România, și anume „Sărbătoarea Mierii”.

Aceasta manifestare a luat o amploare deosebita in ultimii ani, devenid un punct de referinta pentru oamenii de business din domeniu – procesatori, exportatori si importatori de miere, dar si pentru apicultorii profesionisti – membrii ai unor asociatii apicole, interesati de noutatile in domeniul utilajelor si echipamentelor moderne, de ultima generatie, pentru extractia si ambalarea mierii, produse expuse in cadrul targului de producatori de profil din diverse tari: Romania, Polonia, Ungaria, Serbia, Slovacia, Turcia, Grecia, Italia”, declară Victor Mateș, managerul Apidava și inițiatorul acestei manifestări.

Organizatorii „Sărbătorii Mierii” se află la cea de a doua ediție a evenimentului în noua locație, Piața 1848.

„ Ediția de anul trecut ne-a demonstrat că am făcut o alegere corectă. Sărbătoarea noastră a avut un alt aer fiind organizat chiar în inima orașului . Ne-am notat care sunt retușurile pe care le putem face în organizare și suntem pregatiți să ne primim din nou oaspeții așa cum se cuvine”, declară primarul Gheorghe Valentin Rotar.

La „Sărbătoarea mierii” pot participa: producători / comercianţi de echipamente, scule, materiale şi unelte pentru apicultură; apicultori, procesatori, comercianţi de produse apicole; asociaţii, cooperative, grupuri de producători și apicultori individuali; producători de produse tradiționale românești.

Manifestarea se va desfășura pe 3 secțiuni: târgul cu vânzare pentru produse apicole, miere și produse apiterapeutice, produse tradiționale românești sau certificate ecologic; secțiunea de comunicări științifice și business; program artistic.

Organizatorii celei de-a VIII-a ediții a Sărbătorii Mierii sunt: Apidava, Consiliul Local Blaj, Consiliul Judeţean Alba, Asociația Apis Târnave Blaj.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22030 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*