25 martie: Testare gratuită pentru depistarea osteoporozei la Alba Iulia

osteoporozaMiercuri, 25 martie, la Ambulatoriul de Specialitate (fosta Policlinică) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, pacienţii din întreg judeţul pot beneficia gratuit de un test de depistare a osteoporozei.

Osteoporoza este considerată o afecţiune care se manifestă prin scăderea densităţii osoase şi creşterea riscului de fracturi. Boala se instalează în 80% din cazuri la femeile aflate la menopauză, dar poate apărea chiar şi la bărbaţi. Depistarea precoce a riscului de osteoporoză este importantă deoarece este bine ca boala să fie tratată înaintea primelor fracturi osteoporotice, pentru că o primă fractură va iniţia apariţia altora.

În  Ambulatoriul de Specialitate al spitalului din Alba Iulia testarea se va realiza printr-o metodă rapidă, nedureroasă, plasarea tălpii piciorului pe un aparat care va determina densitatea osoasă.

În funcţie de rezultatul testului, acolo unde este cazul,  pacientul va fi îndrumat spre medicul specialist pentru recomandări medicale sau tratament.

Testarea este gratuită şi se va efectua miercuri, 25 martie, între orele 8.00 – 14.00.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21777 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*