25 martie: „Ora Pământului” va fi marcată la Sebeș, în parcul din faţa Primăriei. Toate detaliile despre eveniment, în articol!

ora pamantuluiPrimăria Municipiului Sebeş, în parteneriat cu Asociaţia Gisas, Club Rotary Sebeş, Asociaţia Împreună pentru oraşul tău, Asociaţia Femeilor Alba, ACS Şureanu 1945 Sebeş, vă invită să răspundem împreună iniţiativei lansate şi în acest an de organizaţia World Wide Fund for Nature şi să participăm, sâmbătă, 25 martie 2017, între orele 20.30 – 21.30, în parcul din faţa Primăriei Municipiului Sebeş, la evenimentul universal „Ora Pământului”

„Primăria Municipiului Sebeş are plăcerea de a-i invita pe toţi cetăţenii să răspundă în spiritul acestei manifestări prin gestul simbolic al reducerii consumatorilor casnici, iar cei care vor dori să se alăture organizatorilor sunt aşteptaţi în Parcul Primăriei cu o eşarfă sau un obiect vestimentar verde, vom aprinde lumânări cu care vom scrie mesaje simbolice iar un grup de copii coordonaţi de pastorul Victor Şuteu va susţine un scurt moment artistic. Am pregătit şi mici surprize pentru copiii care vor participa, pe care vă invităm să le descoperim împreună. Anul acesta, mesajul şi îndemnul pentru comunitatea Earth Hour din România este „Dăruieşte naturii din energia ta”, iar noi vă încurajăm să folosiţi ca mijloc de deplasare bicicleta şi să profităm de vremea frumoasă de primăvară prin plimbări în aer liber. Sperăm ca acest demers să capteze interesul dumneavoastră şi avem convingerea că acţiunile voluntare vor avea tot mai mulţi adepţi în Sebeş”, transmit organizatorii.

Evenimentul „Ora Pământului” a fost organizat pentru prima dată în 31 martie 2007, la Sydney, în Australia şi a devenit, un an mai târziu, cea mai mare acţiune colectivă de stingere a luminilor din istorie. Mesajul evenimentului este atât unul simbolic, încurajând gestul de a stinge lumina în efortul global de a atrage atenţia asupra problemelor de mediu actuale, cât şi unul practic, promovând economisirea energiei prin mijloace simple, atât în cadrul restrâns al familiei, cât şi în companiile sau instituţiile în care ne desfăşurăm activitatea. Este un angajament simbolic de a ne schimba stilul de viaţă, de a reduce impactul negativ asupra mediului, pentru binele planetei care ne susţine viaţa.  În anul 2008, circa 50 de milioane de oameni au ales să celebreze Earth Hour. În 2010, 4.500 de oraşe din 128 de ţări au participat la Earth Hour pe 27 martie, campania  devenind, astfel, cea mai mare acţiune de mediu din toate timpurile. În prezent, comunitatea de susţinători Earth Hour a atins 2 miliarde de oameni, din peste 7.000 de oraşe, din peste 152 de ţări.

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22061 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*