25 aprilie: Principele Nicolae vine la Alba Iulia…pe bicicletă. Va pedala peste 1000 de kilometri pentru a promova lectura la nivel național

principele nicolaePrincipele Nicolae al României va pedala peste 1.000 de kilometri, alături de campionul naţional la ciclism Alex Ciocan, în beneficiul proiectelor iniţiate de Asociaţia Curtea Veche pentru promovarea lecturii la nivel naţional.

Turul ciclist caritabil „Cărţile copilăriei pe bicicletă” se va desfăşura în perioada 23 aprilie – 3 mai şi va include 13 judeţe, printre care și Alba, parcurse în nouă zile, din Sighetu-Marmaţiei până în Constanţa. Acesta va ajunge la Alba Iulia în data de 25 aprilie.

„53,3% dintre români au probleme de alfabetizare şi, prin urmare, scopul «Cărţile copilăriei pe bicicletă» este să obţinem susţinerea necesară pentru a putea implementa proiectul la nivel naţional. Educaţia este o investiţie în viitor, iar, prin intermediul donaţiilor şi al cluburilor de lectură, dorim să reducem procentul copiilor cu probleme de alfabetizare din România, oferindu-le şansa pe care fiecare dintre ei o merită”, a declarat principele Nicolae al României.

Reprezentanții Asociației Curtea Veche spun că alături de principele Nicolae pot pedala toți iubitorii ciclismului și pot face donații (AICI) toți cei care doresc să sprijine acțiunea caritabilă.

Turneul se desfăşoară în perioada 23 aprilie – 3 mai 2015. Traseul, AICI.

Despre Redacția ProAlba 30185 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*