24 martie: Sebeșul marchează „Ora Pământului.” Fiecare locuitor se poate alătura acestei campanii!

Municipiului Sebeș răspunde și în acest an inițiativei lansate de organizația World Wide Fund for Nature şi marchează, sâmbătă, 24 martie 2018, între orele 20.30 – 21.30, evenimentul universal „ORA PĂMÂNTULUI.” Va fi întrerupt iluminatul arhitectural de pe clădirea Centrului Cultural „Lucian Blaga” din Sebeș, iluminatul public pe bulevardul central „Lucian Blaga”, parțial iluminatul public din cartierul „Lucian Blaga”. De asemenea, va fi deconectat de la iluminatul public sediul provizoriu din Parcul Arini al Primăriei Municipiului Sebeș.

Reamintim faptul că evenimentul „Ora Pământului” a fost organizat pentru prima dată în 31 martie 2007, la Sydney, în Australia şi a devenit, un an mai târziu, cea mai mare acţiune colectivă de stingere a luminilor din istorie. Mesajul evenimentului este atât unul simbolic, încurajând gestul de a stinge lumina în efortul global de a atrage atenţia asupra problemelor de mediu actuale, cât şi unul practic, promovând economisirea energiei prin mijloace simple, atât în cadrul restrâns al familiei, cât şi în companiile sau instituţiile în care ne desfăşurăm activitatea. Este un angajament simbolic de a ne schimba stilul de viaţă, de a reduce impactul negativ asupra mediului, pentru binele planetei care ne susţine viaţa.

În anul 2008, circa 50 de milioane de oameni au ales să celebreze Earth Hour. În 2010, 4.500 de oraşe din 128 de ţări au participat la Earth Hour pe 27 martie, campania  devenind, astfel, cea mai mare acţiune de mediu din toate timpurile. În prezent, comunitatea de susţinători Earth Hour a atins peste 7.000 de oraşe, din peste 180 de ţări.

Primăria Municipiului Sebeş are plăcerea de a-i invita pe toţi cetăţenii să răspundă în spiritul acestei manifestări prin gestul simbolic al reducerii consumatorilor casnici.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 18453 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*