24-25 mai: La Alba Iulia va avea loc Festivalul de muzică sacră „Cântaţi lui Dumnezeu cu bucurie”

Mircea Trifu

afis2014Sâmbătă şi duminică, respective 24 și 25 mai, la Alba Iulia se va desfăşura a treia ediţie a Festivalului de muzică sacră „Cântaţi lui Dumnezeu cu bucurie”. Credincioşii, iubitori de muzică sacră, sunt invitaţi să asculte un deosebit program de pricesne şi cântece religioase ale unor coruri monahale, coruri bisericeşti, grupuri folclorice şi grupuri de elevi din cadrul cercurilor de religie ale judeţului Alba.

Înălţătorul eveniment va avea loc în Catedrala Reîntregirii, cu începere de la ora 19.00. Sâmbătă seara, în festival sunt invitaţi: Corul Maicilor  de la Mănăstirea Livezile, Corul Bisericii Ortodoxe „Sfântul Andrei” din Totoi (condus de pr. Prot. Teofil Slevaş), Grupul vocal feminin „Doruri tărtărene” din Tărtăria (condus de pr. Gheorghe Marin), Corul Bisericii Ortodoxe „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Tibru (condus de pr. Tudor Man) și Corul de tineret „Bel Canto” din Sărmaș, Județul Mureș. Duminică seara, în a doua zi de festival, sunt invitați Corul călugărilor de la Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Sighişoara, două grupuri de elevi proveniți din Cercurile de religie din Cugir și Blaj șiGrupul psaltic Anastasios din Târgu-Mureș.

„Cântarea bisericească înveseleşte sărbătorile şi face să se nască în inima credincioşilor dorul după Dumnezeu”, a spus Sfântul Vasile cel Mare. Aşadar, albaiulienii sunt aşteptaţi să-şi deschidă sufletele la acest minunat festival de muzică sacră, simţindu-L, astfel, mult mai aproape pe Dumnezeu.

Evenimentul este organizat de Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia, Asociaţia Artă şi Tradiţii Meşteşugăreşti Alba – ATMA şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba.

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22500 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*