21 iunie: Conferință, dicuții și dezbateri cu publicul la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, cu ocazia zilei mondiale a Umanismului

Mircea Trifu

ziua internationala a umanismuluiDuminică, 21 iunie, începând cu ora 12.00, la Universitatea „1 Decembrie 1918” va avea loc o conferință cu titlul „Despre Umanism – o idee a libertății prin rațiune”.

Această conferință este ocazionată de „Ziua mondială a Umanismului”, eveniment internațional ce își propune promovarea ideilor și principiilor umaniste – centrate pe potențialul uman de a înțelege lumea înconjurătoare, de a crea semnificație vieții și de a asigura libertatea personală secondată de responsabilitatea socială.

Conferința, ce va fi urmată de discuții și dezbateri cu publicul, va consta în trei prezentări:

  • Ciprian Cucu, Asistent Universitar la Unversitatea „1 Decembrie 1918” va vorbi despre conceptul de Umanism în general, încercând să contureze liniile principale ale acestei viziuni filozofice;
  • Roxana Mândruțiu, avocat în Baroul Cluj și membră în Rețeaua Pro Bono pentru Drepturile Omului va detalia aspectele ce țin de drepturile omului și importanța acestora;
  • Marius Rotar, istoric, cercetător la Unversitatea „1 Decembrie 1918” va susține prezentarea „Libera Cugetare in Romania pana la izbucnirea Primului Razboi Mondial” ce va oferi o perspectivă istorică asupra acestui curent cultural, filosofic și politic.

Evenimentul din Alba Iulia este organizat în paralel cu evenimente similare – formale și informale – desfășurate în alte orașe din România, precum Brașov, București, Cluj, Iași și Timișoara.

Organizatorul principal este Asociația Secular-Umanistă din România (ASUR), ce are ca scop promovarea educației științifice și gândirii critice, a principiilor umanismului și laicității Statului.

Parteneri în organizare sunt Universitatea „1 Decembrie 1918”, Asociația ACTEDO, Asociația AMURG și Clubul Lions din Alba Iulia.

Detalii despre acest eveniment puteți găsi pe pagina web www.umanism.info sau pe Facebook.

 

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22583 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*