21 de ani de activitate pentru cercetașii din Alba Iulia. Centrul Local “Axente Sever”, o stare de spirit la superlativ. Fotografie de grup

cercetasi alba iuliaZiua de 5 octombrie reprezintă, pentru cercetașii din Alba Iulia, mai mult decât o zi de toamnă. Este ziua Centrului Local, ziua în care s-au înființat, ca și grup, cercetașii din orașul nostru. Acum 21 de ani, un grup de prieteni studenți a pus bazele cercetășiei din Alba Iulia. În 2015, Centrul Local “Axente Sever” este cel mai mare grup de cercetași din țară, cu aproape 200 de membri, cu cercetași de toate vârstele:  lupișori (cu vârsta între 7-11 ani), începand din 2011, temerari (cu vârsta între 11-14 ani), eXploratori (cu vârsta între 15-18 ani), seniori (cu vârsta între 18-24 ani ) și lideri.

Sâmbătă, 3 octombrie, cercetașii au sărbătorit ziua Centrului Local în stilul lor caracteristic, în natură, alături de tinerii din grupul lor. Aceștia au urcat pe Mamut, unul din locurile pe care le frecventează des în activitățile lor, fiind pentru prima dată când au reușit să urce cu toții, indiferent de vârstă, până în vârf. Pe lângă jocurile specifice lor, jocuri de echipă și de coordonare, și-au amintit cu drag de ceea ce au reușit să realizeze în acest an, de evenimentele la care au participat, care nu sunt puține. Printre acestea se numără Deschiderea Anului Cercetașesc în Oradea, Festivalul Național Unitate și Prietenie, ediția a 17-a, București Quest, Forumul Național de Seniori, Festivalul Luminii 2015, Câmpul Național de Lupișori din județul Bacău, Cupa Izvoarelor din Brezoi, județul Vâlcea, Câmpul unității de Temerari, Lunca Meteșului, Câmpul unității de Lupișori pe Valea Sebeșului, Câmpul Centrului Local – Amazonia, mai exact Lunca Meteșului. Pe lângă acestea au mai avut loc un camp internațional alături de cercetașii din Sibiu, în Germania și evenimentul Farm2Fork din Malta, eveniment dedicat cultivării și consumului de alimente cât mai ecologic si responsabil.

O dată cu luna octombrie începe și anul cercetășesc, fiind momentul când se dă startul unui an plin de activități, tabere, evenimente naționale și internaționale. Cercetașii se pregătesc pentru un camp de toamnă al unității de eXploratori în Munții Șureanu, o ieșire de toamnă a seniorilor și adulților, Festivalul Național Unitate și Prietenie, care are loc de 1 Decembrie, dar și activități individuale pentru grupele de vârstă.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 16222 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*