200 de puieți de tei sunt plantați, în aceste zile, la Sebeș. Copacii au tulpina de circa 2,50 metri înălţime, iar dimensiunea coroanei va atinge, la maturitate, circa 5 metri

Mircea Trifu

tei-sebesReîmprospătarea vegetaţiei, extinderea suprafeţelor de spaţii verzi, reamenajarea parcurilor reprezintă proiecte prioritare pentru Primăria Municipiului Sebeş, în cadrul strategiei de dezvoltare locală 2016-2020.

Prin intermediul Serviciului Public de Administrare a Patrimoniului Sebeş, au fost achiziţionaţi 200 de puieţi din specia „Tilia cordata”, o specie superioară de tei, cu frunze bicolore, care au fost destinaţi plantării pe străzile Aviator Olteanu, Dorobanți și Augustin Bena, din Municipiul Sebeş. „Tilia cordata” provine din import, din spaţiul Uniunii Europene, fiind o specie care se adaptează foarte bine la condiţiile climaterice ale României. Exemplarele achiziţionate au tulpina de cca. 2,50 metri înălţime, iar dimensiunea coroanei va atinge, la maturitate, circa 5 metri. Toaletarea acestei specii este una facilă, permiţând realizarea unor forme cât mai variate, pentru a asigura un decor agreabil pe aliniamentul stradal, fără a genera probleme de vizibilitate. Teii se plantează în alveole cu tutori pentru fixare, aceşti facilitând înrădăcinarea şi stabilitatea, sunt însoţiţi de un tub de dren care să permită irigarea şi stimularea creşterii prin furnizarea de apă şi îngrăşăminte lichide. Tulpina este protejată de variaţiile de temperatură printr-o pânză, care nu va fi îndepărtată.

plantare-tei-sebesFurnizorul oferă un an garanţie pentru puieţii plantaţi. Termenul estimat pentru finalizarea prezentei acţiuni de plantare este de 10 zile, lucrarea fiind demarată la 1 noiembrie 2016.

Având în vedere interesul deosebit manifestat de cetăţenii Municipiului Sebeş, care au apreciat iniţiativa sa, primarul Municipiului Sebeş, domnul Dorin Nistor, susţine necesitatea dezvoltării acestui proiect şi în viitor, urmând a fi identificate resurse bugetare în acest sens, precum şi realizarea unui calendar de plantări de o mai mare amploare, care să implice comunitatea locală, lansând ideea ca Municipalitatea să ofere material săditor, iar cetăţenii şi instituţiile sau companiile locale să adopte spaţii verzi, parcuri, prin responsabilizare şi spirit civic.

 

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22561 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*