200 de polițiști din Alba sunt angrenați, zilnic, pentru creșterea gradului de siguranță al cetățenilor. Recomandări pentru sezonul estival!

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba continuă acţiunile cu forţe suplimentare, pentru prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, în sezonul estival 2016. Peste 200 de poliţişti sunt în teren, zilnic, angrenați în activităţi pentru creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor. Pentru o vacanţă liniştită, poliţiştii recomandă turiştilor să fie atenţi la bunurile personale.

Pe perioada Sezonului Estival 2016, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba desfăşoară o serie de acțiuni, cu efective suplimentare, pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice. Astfel, peste 200 de poliţişti din structurile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, investigare a criminalităţii economice, arme explozivi substanţe periculoase şi ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, sunt prezenţi zilnic, în teren.

În săptămâna precedentă, aceştia au constatat 110 infracţiuni ( judiciare, economico-financiare, la regimul circulaţiei rutiere sau de altă natură), iar 8 autori de infracţiuni au fost surprinși în flagrant delict.

De asemenea, au fost aplicate 732 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 148.206 lei din care 135 pentru nerespectarea normelor legale privind ordinea şi liniştea publică, 581 pentru sancţionarea abaterilor la regimul rutier, 12 pentru fapte de natură economică şi 4 pentru abateri la alte acte normative.

Pentru o vacanţă liniştită, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba vine în întimpinarea celor care au ales să plece de acasă, cu câteva recomandări legate de siguranţa bunurilor proprii: 

Pentru prevenirea furturilor din camerele de hotel:

– La plecarea din cameră asiguraţi uşa de acces în cameră, uşa de la balcon şi ferestrele!

– Nu lăsaţi la vedere, pe balcon, bunuri care să-i tenteze pe hoți!

– Depozitaţi banii şi bunurile de valoare în seiful hotelului!

– Luaţi cu dumneavoastră numai sumele strict necesare pentru cumpărături sau plăţi curente!

– Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute şi nu vă lăudaţi sau nu vă expuneţi bunurile de valoare,  printre amabili şi binevoitori puteţi întâlni și persoane rău intenționate!

  Pentru prevenirea furturilor din autoturisme:

 – Nu lăsaţi în autoturism bagaje sau genți chiar dacă nu conţin bunuri de valoare, acestea pot atrage atenţia hoților care nu ştiu ce se află în interior!

– Nu lăsaţi în autoturism GPS-ul, telefoane mobile, laptop-uri, camere video sau foto, documente, cărţi de credit sau bani chiar şi atunci când părăsiţi autoturismul pentru scurt timp!

Pentru prevenirea furturilor din locuinţe

– În cazul absenţelor îndelungate de acasă, comunicaţi acest fapt numai persoanelor în care aveţi mare încredere!

– Dacă locuiți la casă sau la un apartament situat la parter, este necesar să vă protejaţi ferestrele cu grilaje metalice ale căror capete de prindere să fie încastrate în zid!

– Evitaţi discuţiile despre bunurile de valoare pe care le aveţi în casă!

– Nu lăsaţi bilete în uşă sau mesaje pe robotul telefonic prin al căror conţinut să informaţi străinii că aţi plecat în concediu!

– Evitaţi găzduirea persoanelor despre care nu aveţi date concrete şi verificate!

– În situaţia în care cheile de la uşa de acces v-au fost sustrase împreună cu actele de identitate, schimbaţi de urgenţă sistemele de asigurare!

 

DACĂ SESIZAŢI O SPARGERE, ANUNŢAŢI IMEDIAT POLIŢIA!

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22074 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*