20 septembrie: Prefața Festivalului Internațional de Teatru „Povești” de la Alba Iulia. Spectacole pentru copii, tineri și adulți

prefata festival teatru 2014 03În perioada 1-5 octombrie, Alba Iulia intră întră într-o atmosferă de poveste. Se va desfășura cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru „Povești”. Ca în fiecare an, iubitorii de teatru vor putea viziona piese celebre, vor putea participa la ateliere interesante precum atelierele de scenografie sau de mânuire de marionete, dar și la expoziții, lansări de carte și concerte.

Deoarece aceste șase zile de poveste au nevoie de o introducere, de câteva momente care să îl transpună pe iubitorul de teatru cu adevărat în lumea „Poveștilor”, organizatorii festivalului au pregătit o prefață a ceea ce se va întâmpla în perioada mai sus amintită. Așadar, în data de 20 septembrie atât pe cei mici, cât și pe cei mari, îi așteaptă o zi specială.

prefata festival teatru 2014 02De la orele 12.00, la Teatrul de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia (Sala Teatrului de Păpuși) va avea loc un spectacol pentru copii intitulat „Prințesa Zulufina” în regia Cristian Pepino. Următorul spectacol din program va acea loc la orele 19:00, în aceeași Sală a Teatrului de Păpuși. Este vorba de spectacolul „Quartet”, în regia Dan Tudor (Creart – Teatrelli București), dedicat tinerilor și adulților. Ziua dedicată prefaței se va încheia cu o lansare de carte a autorului Ion Moldovan, și anume „Să crezi, să iubești, să dăruiești… Adela Mărculescu”, desfășurată de la orele 20:00 în aceeași locație.

Biletele pentru spectacolele din prefață le puteți procura de la Teatrul de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia, de luni până vineri, în intervalul orar 10:00 – 16:30. Prețul unui bilet este de 18 lei pentru adulți, 15 lei pentru elevi și studenți, iar pentru un copil biletul poate fi procurat la prețul de 5 lei.

Citește și 1-5 octombrie: La Alba Iulia se va desfășura Festivalul Internațional de Teatru „Povești”. Vezi PROGRAMUL

Despre spectacole:

zulufina teatru de papusiPRINȚESA ZULUFINASpectacol pentru copii (50 min.)

Regia: Cristian Pepiono

Scenografia şi păpuşile: Vlad Tănase

Muzica: Dan Bălan

Distribuţia: Irina Melnic, Amalia Pop, Teodora Popa, Viorica Boda, Ramona Mincu Benchea, Radu Hăprian Dan

Regia tehnică: Elena Scorțeanu

Lumini: Ovidiu Tămășan

Sunet: Levente Szöcs, Florin Andrea

Tehnicieni scenă: Ilie Petrescu, Horea Oargă

Prinţesa Zulufina este un text inspirat dintr-o poveste scrisă de către baroneasa d’Aulnay. Regele Zburlici este îndrăgostit la nebunie de prințesa Zulufina. Disperat că aceasta nu îi răspunde la invitații și scrisori, îl roagă pe meșterul Voiebună, care se pricepe să rezolve toate problemele, să o aducă pe Zulufina la palatul lui. Pe drum, Voiebună va salva un pește, o vrăbiuță și o veveriță de la moarte, iar acestea îl vor ajuta și ele mai târziu, la rândul lor. După ce Voiebună îl învinge pe Căpcăun și reușeste să ia apă fermecată din peștera dragonului, Prințesa este obligată să meargă la palatul lui Zburlici, așa cum a promis. Numai că regele nerecunoscător îl aruncă la închisoare. Cu ajutorul cățelului credincios al lui Voiebună, Țopăilă, planurile mârșave ale regelui sunt dejucate, personajele rele sunt transformate în pisici și Printesa Zulufina se căsătorește cu Voiebună.”

quartetQUARTET – Spectacol pentru tineri şi adulţi (70 min.)

Regia: Dan Tudor

Scenariul/ Adaptarea: Ronald Harwood

Scenografia: Corina Grămoșteanu

Coloana sonoră: Vlaicu Golcea

Distribuţia: Adela Mărculescu, Florina Cercel, Costel Constantin, Damian Crâșmaru

Piesa „Quartet” este prima producție „Teatrelli – Theatre, Music & More”! Patru mari actori își unesc forțele într-un spectacol emoționant, un adevărat elogiu adus ARTISTULUI, a cărui bucurie de a „ARDE” în fața publicului de oriunde rămâne nealterată de-a lungul timpului. Adela Mărculescu, Florina Cercel, Costel Constantin și Damian Crâșmaru, sub bagheta regizorală a „neastâmpăratului” Dan Tudor, reușesc împreună să sublinieze efortul de a susține „un ultim concert” – de ziua lui Verdi – în fața spectatorilor. De data aceasta de la azilul de bătrâni în care sunt obligați să-și petreacă anii din urmă ai vieții patru foști artiști de operă care au format cândva un renumit Quartet.”

lansare carte prefataSĂ CREZI, SĂ IUBEȘTI, SĂ DĂRUIEȘTI… ADELA MĂRCULESCU, autor: Ion Moldovan – Lansare de carte

„Despre bunele şi relele din cariera ei de după 1989, din viaţa Teatrului Naţional din Bucureşti căreia i-a rămas fidelă din 1964 până azi, dar şi din aceea a Teatrului Metropolis unde joacă în calitate de actriţă invitată, vorbeşte mai cu seamă în noua carte Adela Mărculescu. Dar nu numai despre asta. Vrând-nevrând, adică fiindcă aşa a vrut intervievatorul, pentru că aşa a impus-o firul amintirilor, deoarece aşa a cerut-o logica internă a cărţii, Să crezi, să iubeşti, să dăruieşti… ne întoarce în trecutul de dinaintea lui 1990. Ocazie de a ne reîntâlni cu spectacole de referinţă, cu mari actori, cu maeştri, cu colegi, cu prieteni preţuiţi de Adela Mărculescu. Unii dintre aceşti prieteni joacă acum pe alte scene, în alte lumi. Alţii s-au retras şi, câteodată, fiindcă aşa sunt vremurile, parcă prea favorabile uitărilor nedrepte, numele lor nu mai spun mare lucru generaţiilor ceva mai tinere. Nu doar de spectatori. Din păcate. O a treia categorie e reprezentată de artişti ce încă sunt pe afişe şi pe scene. Citind cartea, avem ocazia de a-i reîntâlni.” Mircea Morariu            

ION MOLDOVAN – s-a născut la Blaj în 17 aprilie 1957. Absolvent al Facultăţii de Jurnalism şi al Facultăţii de Teologie greco-catolică. A lucrat peste 20 de ani în presa scrisă şi în televiziune. A publicat douăsprezece cărţi dedicate artei spectacolului teatral şi muzical. Cărţi despre teatru: Câte vieţi ai tu, Actorule? (2003), 11 artişti de nota 10 (2007), Dialoguri între viaţă şi artă (2008), Adela (coautor – 2009), Dorul de ei… Mărturii, evocări, istorii (2012), Să crezi, să iubeşti, să dăruieşti… Adela Mărculescu (2013). Premii: Premiul pentru cel mai bun film de artă populară la Festivalul Naţional al Filmului despre Artă (2000); Premiul „VIP” la categoria literatură de specialitate – Artele Spectacolului Muzical (2009); Diploma de Onoare a Festivalului Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical „Viaţa e frumoasă” (2009 şi 2012).

afis prefata festival de teatru povesti 2014

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21859 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*