20 octombrie: Inspectoratul Școlar Județean Alba a organizat Conferinţa de lansare a proiectului „De ce, cum și ce învăț?” (foto)

proiect ISJ Alba 25Investeste în oameni!

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013

Axa prioritară 1 „Educația și formarea profesională în sprijinul creșterii economice și dezvoltării societății bazate pe cunoaștere”

Domeniul major de intervenție 1.1 „Educaţia şanselor tale pentru un viitor profesional mai bun”

Titlul proiectului: „De ce, cum și ce învăț?”

Cod contract: POSDRU/190/1.1/S/156882

Beneficiar: Inspectoratul Școlar Județean Alba

logos proiect isj

INSPECTORATUL ȘCOLAR JUDEȚEAN ALBA a organizat Conferinţa de lansare a proiectului strategic POSDRU/190/1.1/S/156882, cu titlul De ce, cum și ce învăț?”, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 -2013, ”Investește în oameni!”. Evenimentul a avut loc în data de 20 octombrie 2015, de la ora 14.00 în Amfiteatrul A9 a Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

proiect ISJ Alba 28Proiectul are o durată de 5 luni (29.07.2015-28.12.2015) şi este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 1 „Educaţia şi formarea profesională în sprijinul creşterii economice şi dezvoltării societăţii bazate pe cunoaştere”, Domeniul major de intervenție 1.1 „Educaţia şanselor tale pentru un viitor profesional mai bun”. Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 4.384.148.00 lei, din care 3.288.111.00 lei reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă.

Obiectivul general al proiectului este acela de a ameliora și de a evalua competența elevilor de a învăța. Acest lucru se realizează prin raportarea la un cadru transcultural integrativ, care dă o organizare și un sens profund acestei activități de bază a vieții omului. Între cele opt domenii cheie noi ne adresăm celui de-al cincilea, Learning to learn, prin care vine de fapt succesul și în celelalte șapte domenii.

Grupul ţintă al proiectului este alcătuit din 15.000 de elevi din învățământul preuniversitar, din clasele III-XII, mediul urban și rural din județul Alba.

La evenimentul de lansare al proiectului au participat reprezentanţi ai Inspectoratului Școlar Județean Alba și ai Ministerului Educației și Cercetării Științifice, reprezentanţi ai mass-media, reprezentați ai instituțiilor din județul Alba și ai unităților de învățământ din județ, elevi și studenți. În cadrul conferinţei au fost prezentate obiectivele proiectului, activităţile ce urmează să fie implementate în următoarele luni, precum şi rezultatele anticipate şi indicatorii proiectului.

Manager Proiect,                                                    Inspector Școlar General,

Prof. Ioan VLAȘIN                                                prof.Marcela Eugenia                                                                        DĂRĂMUȘ

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 19086 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*