20-23 noiembrie: Ediție aniversară a Festivalului-Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine”. Vezi PROGRAMUL

festival folk 2014 18Miercuri, la Art Cafe Downtown din Alba Iulia, a avut loc prima conferiță de lansare a Festivalului-Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” ce se va desfășura în perioada 20-23 noiembrie. Ajuns la cea de-a X-a ediție, o ediție aniversară, festivalul este o marcă a Consiliului Județean Alba și oferă un program cultural divers, compatibil cu profilul publicului din Alba Iulia, directorul festivalului este folkistul Vali Șerban.

Anul acesta, festivalul va avea nu trei, ci patru zile de concerte, dintre care prima (joi, 20 noiembrie, ora 19.30) va începe cu spectacolul de teatru După melci, pe muzica lui Nicu Alifantis, cântată live de însuși Alifantis. După melci este, de altfel, prima producție a festivalului.

Pentru a marca celebrarea celor zece ediții, anul acesta programul a fost îmbogățit cu recitalurile celor care, de-a lungul timpului, au câștigat concursul festivalului. Astfel, fiecare seară de festival va începe cu concertele lui Silvan Stâncel, Grupul Litua, Alexandra Sidor, Alexandra Andrei, Cosmin Vaman și Mihai Boicu.

Concertele din fiecare seară vor avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia și vor fi susținute de cele mai mari nume ale folkului autohton contemporan: Vali Șerban, Mircea Vintilă, Mircea Rusu, Dan Andrei Aldea, Florin Săsărman, Ducu Bertzi, Țapinarii, Alexandru Andrieș și Mircea Baniciu.

În a doua și a treia zi de festival – vineri și sâmbătă, de la orele 18.30 – va fi concursul tinerilor folkiști, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Tot aici va avea loc premierea acestora, în cadrul Galei Laureaților, duminică, de la ora 18.30.

afis festival folk 2014Juriul concursului din cadrul festivalului este format din Mihai Cosmin Popescu, Florin Săsărman, Ioana Bogățan, Călin Bulac, Daniel Avram, Claudiu Marean și Mihai Boicu.

Pe lângă recitalurile de folk din Casa de Cultură a Sindicatelor, vor fi o serie de evenimente conexe: lansări de carte, lansări de albume folk și afterparty-uri.

În fiecare zi de festival, artiștii și jurnaliștii din festival sunt invitați la ceea ce a devenit, deja, tradiționala „Cafea cu folk”, de la Art Café Downtown, ora 11.30. Și în acest an, în fiecare zi de festival va fi realizat ziarul „Ziua de Mâine”, ca mijloc de promovare a evenimentelor și personalităților din festival.

Anul acesta premiile vor fi în valoare de 4.900 de lei.

Premiul I – 1500 de lei

Premiul II – 1000 de lei

Premiul III – 800 de lei

Premiul special al Consiliului Județean Alba – 500 de lei

Premiul de Popularitate – 500 de lei

Premiul www.folkalba.ro – 300 de lei

Premiul Radio Reîntregirea – 300 de lei

„Vrem ca aceste premii să fie un tub de plecare. E bine să stimulezi ambițiile.”, a spus Vali Șerban. „S-a construit frumos acest festival. Este unul din cele mai bine organizate, deci și cel mai bun festival de genul din România.”, a mai adăugat Vali Șerban.

Și în acest an vor fi aceleași criterii de jurizare ca și anul trecut. Numărul concurenților este de 15, iar în urma preselecțiilor vor rămâne doar 10.

Biletele s-au pus în vânzare în data de 5 noiembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Prețul unui bilet este de 18 lei. De specificat este faptul că abonamentele puse în vânzare în aceeași dată, la prețul de 60 de lei, s-au epuizat.

Vezi aici PROGRAMUL întreg al Festivalului-Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine”.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 17502 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*