20.000 de turişti sunt aşteptaţi la Alba Iulia de Ziua Națională a României

parada militara 1 decembrie alba iulia 1301 Decembrie reprezintă prilejul perfect pentru că românii să îşi ia o mini-vacanță cu ocazia Zilei Naţionale. Şi pentru că anul acesta vor fi patru zile libere, de sâmbătă, 28 noiembrie, până marţi, 1 decembrie, majoritatea se gândesc unde ar putea să îşi petreacă acest weekend prelungit, pentru o binemeritată pauză.

Printre opţiunile lor se numără şi oraşul Alba Iulia, unde turiştii pot vizita importante atracţii turistice, printre ele aflându-se, bineînţeles, şi cetatea medievală Alba Carolina, dar şi Muzeul Naţional al Unirii, Sala Unirii sau Catedrala Reîntregirii Neamului.

Anul acesta, autorităţile estimează că aproximativ 20.000 de persoane vor vizita Alba Iulia, capitala spirituală a României, în weekend-ul prelungit de 1 Decembrie, iar hotelierii şi proprietarii de pensiuni se aşteaptă că gradul de ocupare pentru aceasta mini-vacanta să fie de peste 90%. În schimb, din cauza evenimentele din Bucureşti şi în semn de solidaritate cu victimele tragediei din clubul Colectiv, anul acesta, evenimentele de Ziua Naţională nu se vor încheia cu un foc de artificii.

Organizatorii festivităţilor se pregătesc deja de petrecerea de 1 Decembrie. Anul acesta se vor împlini 97 de ani de la Marea Unire, iar momentul principal va fi, că de fiecare dată, parada militară de 1 Decembrie. Momentul va fi completat de spectacole de muzică populară, dar şi de alte reprezentaţii artistice pregătite de către organizatori. Nu vor lipsi nici colindele, care vor înveseli atmosfera.

De asemenea, vizitatorii vor avea ocazia să vadă Cetatea Alba Carolina în „haine” de sărbătoare. Elemente decorative şi figurine luminoase vor fi montate în Cetate, dar şi pe arterele principale din Alba Iulia, pentru că albaiulienii şi turiştii să se bucure de o atmosferă caldă, de sărbătoare, iar în Piaţa Cetăţii vor fi instalate obişnuitele căsuţe din lemn decorate, de unde oaspeţii pot servi vin fiert sau ceai fierbinte.

Sursă: viziteazaalbaiulia.ro

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22061 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*