19 septembrie: „Stagiunea cu Skepsis 2015” vine cu noutăți. Trupa de teatru va prezenta, în premieră, spectacolul „Cine-i Stăpânul?”, la Alba Iulia

skepsis 1Având în vedere succesul înregistrat de proiectul Stagiunea cu Skepsis derulat în 2014 trupa de teatru Skepsis doreşte să confere continuitate acestuia prin reluarea lui în anul 2015.

Proiectul Stagiunea cu Skepsis 2015 este desfăşurat în perioada iulie 2015 – decembrie 2015 și este un proiect de tineret, bazându-se pe motivarea acestuia de a se implica în diversificarea ofertei cultural-artistice a oraşului şi de a participa la viaţa sa socioculturală. Prin acest proiect trupa de teatru şi umor Skepsis pregăteşte şi oferă publicului albaiulian 5 spectacole de teatru şi divertisment de sală, dar şi de teatru de stradă cu specific medieval. Proiectul a avut ca preambul spectacolul Farsele din Piaţă prezentat de trupa Skepsis în cadrul evenimentului Serile Medievale organizat în luna August.

skepsisGrupul Skepsis deschide stagiunea cu spectacol original în genul Comedia dell Arte – specific renaşterii europene, caracterizat de personaje tipologizate, comic spumos, energie şi voie bună. Sâmbătă 19 septembrie, de la ora 19.00, grupul Skepsis va prezenta în premieră spectacolul „Cine-i Stăpânul?”. Puterea lui Pantalone, negustorul bogat şi avar, se va înfrunta în Cetatea din Alba Iulia cu isteţimea lui Arlechino şi Colombina pentru a arăta tuturor cine e stăpân pe…situaţie. Spectacolul va fi prezentat în faţa Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia, iar în cazul în care vremea va fi potrivnică, în interiorul Sălii Unirii.

Vor urma lunar, până la finalul anului, spectacole de sală, găzduite de Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia la care intrarea va fi pe bază de bilet – 10 lei (pret intreg) si 5 lei (redus pentru elevi, studenti si pensionari). Fondurile obtinute astfel vor fi investite în reeditarea proiectului pentru anul 2016.

Proiectul are o valoare de 53 120 lei, din care 44 620 lei sunt asiguraţi de organizator şi parteneri, iar 8500 lei din sponsorizări. Primăria Municipiului Alba Iulia este partener în acest proiect alocând 8000 lei (15% din valoarea proiectului) pentru a susţine activităţile lui principale.

Partenerii sunt Primăria Municipiului Alba Iulia, Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia, Fundaţia „Inter-Art” Aiud, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia și Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 19532 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*