17 mai: Festivalul-concurs „Cultură pentru cultură”, pe Câmpia Libertății din Blaj. Vor participa șapte comune din zona Secașelor și Târnavelor

cultura pentru culturaDuminică, 17 mai, de la ora 10:00, pe Câmpia Libertății din Blaj se va desfășura Festivalul-concurs „Cultură pentru cultură”. În cadrul acestei etape vor participa comune din zona Secaşelor și Târnavelor.

Festivalul-concurs este organizat de Consiliul Judeţean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba și are ca scop revitalizarea culturii tradiţionale din mediul rural şi dezvoltarea turismului cultural în zonele istorico – etnografice ale judeţului Alba.

La etapa ce va avea loc la Blaj, vor participa în concurs comunele Cergău, Cetatea de Baltă, Ciugud, Cricău, Roșia de Secaș, Mihalț, Sîncel și Jidvei.

În cadrul evenimentului va avea loc un recital susținut de Ansamblul folcloric al județului Alba (dirijor prof. Alexandru Pal), soliștii Roxana Reche, Floricica Moga, Leontina Fărcașu, Dorina Narița, Cătălin Hașa, Maria Filimon, Nicolae Furdui Iancu, Dinu Iancu Sălăjanu, Reta Rus, Ina Todoran și Grupul Instrumental ”Crai Nou”.

Prima etapă a avut loc duminică, 10 mai, la Negrileasa – Poiana Narciselor, unde au concurat comune din zona Munților Apuseni, iar etapa finală se va desfăşura la Avram Iancu, în 18 iulie 2015, cu prilejul „Târgului de fete” de pe Muntele Găina.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 16856 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*