17-18 august: Peste 600 de câini, din 7 țări, vor participa la expoziția chinologică Alba Carolina Cup 2013. Vezi programul

cainiCompetiția din acest an va reuni la Alba Iulia peste 600 de „campioni în lesă” de pe tot continentul european. Ajuns la a IV-a ediție, evenimentul organizat de Asociația Chinologică Alba alături de Primăria Municipiului Alba Iulia și Asociația Copard, cu sprijinul Consiliului Județean Alba, oferă șansa proprietarilor de câini de rasă, de orice dimensiune și de orice vârstă, să-și evalueze cei mai buni prieteni și să se distreze într-o atmosferă inedită, în Cealaltă capitală. În afara handler-ilor, la Alba Iulia vor fi prezenți retaileri importanți din industria animalelor de companie, arbitri internaționali și reprezentanți ai asociațiilor chinologice din Romania și Europa.

În 17 și 18 august, iubitorii de animale din Alba Iulia vor avea șansa să urmăreasca evoluțiile in 7 ringuri a 90 de rase canine. Pe parcursul a 2 zile se vor derula diverse probe în care arbitrii vor evalua frumusețea, capacitatea de lucru a câinilor, indicatori fizici, personalitatea animalelor, dar si capacitatea handler-ilor de a relaționa cu cainele. La finalul fiecărei zile se va premia cel mai frumos câine al zilei (Best In Show), iar la finalul zilei a doua va fi ales Supreme Best In Show – câștigătorul celor două zile. Dincolo de competiția convențională, iubitorii de câini vor avea șansa să discute cu profesioniști din domeniu despre tot ce-i interesează și îi aproprie în pasiunea lor comună: diete, antrenamente, întreținere, medicină veterinară etc. Evenimentul are menirea de a arăta tuturor capacitățile extraordinare pe care le au companionii noștri cu patru picioare, adaptați unui stil de viață umanizat, modelat cu atenție și dragoste de către proprietarii lor. Un prilej de inspirație pentru toți cei care își doresc să afle mai mult despre Ciobănescul Românesc Mioritic sau drespre rasele molossoide va fi acela al cluburilor: Dac Moloss Club și Mioritic Club. Competiția de la Alba Iulia este singura din România cu intrare gratuită pentru public. Accesul în expoziție a câinilor care nu participă la concurs este interzisă.

Programul evenimentului este în așa fel conceput încât arbitrii să poată evalua toate rasele la lumina zilei.

17 august 2013

10,00 – 14,00  Accesul câinilor participanți în expoziție, control sanitar-veterinar

14,00               Dac Moloss Club

14,00               Mioritic Club

16,00 – 16,10  Deschiderea oficială a expoziției – intonarea Imnului de Stat

16,10 – 19,30  Arbitrajul câinilor la ringuri

18,30               Demonstrații de dresaj

19,30               Best In Show

18 august 2013

07,00 – 10,00  Accesul câinilor participanți în expoziție, control sanitar-veterinar

10,00               Deschiderea oficială a expoziției – intonarea Imnului de Stat

10,10 – 13,30  Arbitrajul câinilor la ringuri

13,30               Best In Show și Supreme Best In Show

Alba Iulia figurează în calendarul competițional oficial al Federației Chinologice Internaționale din anul 2010.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22074 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*