15 martie: Peste 500 de sportivi vor fi prezenți la competiția „Alba Iulia City Race”

city race 1În acest weekend, Alba Iulia, Capitala Marii Uniri, devine pentru o zi capitala sportului. Sâmbătă, 15 martie, la Alba Iulia se va desfășura prima ediție a competiției Alba Iulia City Race. Din spusele organizatorilor, evenimentul promovează atât sportul și mișcarea în natură, cât și Cetatea Alba Iulia.

Competiția Alba Iulia City Race va cuprinde trei probe:

Semimaratonul Transavia – Start la ora 10:00 – pe distanța de 21 km, cu o diferență de nivel de 700 m;

Cros – Start ora 10:00 – pe distanţa de 10 km, cu o diferenţă de nivel de 300 m;

Kids Race (destinată copiilor) – Start ora 14:00 – pe distanţa de 2,6 km, se va desfăşura în interiorul Şanţurilor Cetăţii.

city race 2Semimaratonul şi crosul vor avea startul din Parcul Custozza și vor urca pe Bdul Transilvaniei spre Dealul Mamut. La proba de semimaraton participanţii vor ocoli Dealul Mamut, iar în proba de cros vor ajunge în zona Schitului, coborând apoi tot pe Bdul Transilvaniei, prin Şanţurile Cetăţii şi ajungând la finish-ul care se află tot în Parcul Custozza.

Promotorul principal şi imaginea evenimentului sportiv este Ana Maria Brânză, declarată cea mai bună spadasină din lume în anul 2013, multiplă medaliată olimpică şi mondială, care va şi concura în proba de cros.

La eveniment sunt așteptați aproximativ 500 de sportive, printre care se vor afla şi câţiva dintre atleţii de top ai ţării noastre:

–   Ionuț Zincă, medaliat la Campionatele Mondiale și Europene de Alergare Montană, ocupant al locului secund în ierarhia mondială a momentului;

–   Andrei Ștefana, câștigător al probei de semimaraton din cadrul Maratonului Internațional București;

–   Ștefan Lupulescu, campionul național în proba de maraton;

–   Tamas Bogya, legitimat la CS Unirea Alba Iulia, triplu câștigător al Maratonului Apuseni.

city race–   Denisa Dragomir, dublă campioană europeană de junioare la alergare montană;

–   Gianina Tănase, multiplă câștigătoare de crosuri și maratoane montane;

–   Alina Boholțan, Ana Rodean și Andra Ologu, atletele albaiulience, multiple medaliate naționale în probele de alergare atât pe șosea cât și în teren variat.

Organizatori sunt Consiliul Judeţean Alba, Primăria Alba Iulia şi Asociaţia nonprofit Sport La Orice Vârstă. Directorul evenimentului este Radu Milea.

Toate detalii, precum și traseele complete ale competiției le găsiți pe www. albaiulia.cityrace.ro  sau pe pagina de faceebook a evenimentului.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22884 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*