15-16 august: Poftiți la cea de-a noua ediție a festivalului de folclor „Suflet de Român” în Cealaltă Capitală. Evenimentul va avea loc în Piața Cetății

suflet de romanPentru cei care gândesc cu sufletul, pentru cei care trăiesc din tot sufletul și pun suflet în tot ce fac, Primăria Alba Iulia și Uniunea Artiștilor Populari Interpreți de Folclor organizează o nouă ediție a festivalului „Suflet de Român”. Albaiulienii sunt invitați de onoare la cea mai mare sărbătoare a folclorului în Transilvania, ce va avea loc în 15 si 16 august, la Alba Iulia.

Fii popular! Ia-ți ia sau costumul popular și vino să-i vezi, asculți și-aplauzi pe Ionuț Fulea, Veta Biriș, Mariana Anghel, Gheorghe Roșoga, Mariana Deac, Nineta Popa, Angela Buciu, Ina Todoran și foarte mulți alții, acompaniați de orchestra Codru de România.

„Suflet de Român” a atras mii de iubitori de folclor încă de la prima ediție, reunind la Alba Iulia cele mai importante nume din muzica populară. Emoția va fi la fel de intensă și de această dată, iar organizatorii au atașat o extensie de o zi festivalului. Pe scena din Piața Cetății vor fi prezenți artiști care au cules și ocrotit cele mai alese semințe de folclor autentic românesc. Evenimentul alătură tinerii interpreți cu cei consacrați, pentru a realiza astfel o simbioză între valorile actuale și cele în devenire. Campania „Fii popular” – invita publicul să poarte în zilele evenimentului costumul popular românesc, pastrand deprinderea unei vaste traditii ce a dăinuit întotdeauna în momente de sărbătoare în Transilvania. Festivalul de folclor „Suflet de Român” își propune redescoperirea și promovarea valorilor tradiționale strămoșești prin cântul autentic din zonele istorice ale României. Este cel mai mare eveniment de folclor organizat în parteneriat cu municipalitatea din Alba Iulia, un preambul perfect pentru marele moment folcloric ce este cuprins în programul anual al Festivalului de România – 1 Decembrie.

Acest festival își propune valorificarea tradițiilor și obiceiurilor naționale, cultivarea dragostei și respectului pentru tradițiile, obiceiurile și folclorul românesc, receptarea frumosului din arta populară, precum și să realizeze o punte între generații, să aducă în atenția publicului artiști consacrați ai folclorului românesc, dar și gerenații tinere de interpreți. Este o necesitate de revigorare și promovare a valorilor reale ale folclorului românesc. Sponsorul principal al evenimentului este Kaufland Romania, partener Staropramen.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21859 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*