138 de km/h pe o stradă din Alba Iulia. Peste 600 de șoferi au fost prinși circulând peste viteza legală, pe drumurile din județ, într-o săptămână

vitezaÎn perioada 21 – 27 august 2017, poliţiştii rutieri din Alba au aplicat 622 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea regimului legal de viteză. Acţiunea  a făcut parte din calendarul campaniei „SPEED” al poliţiilor rutiere europene TISPOL şi a avut drept scop reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării regulilor rutiere privind viteza. În cele 7 zile de acţiune au fost folosite 11 aparate de măsurare a vitezei, iar poliţiştii au depistat  622 de conducători auto care au depășit limita legală de viteză.

Aceştia au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare totală de 71.610 lei, iar faţă de 5 dintre ei a fost luată măsura complementară a suspendării permisului de conducere.

Totodată au fost constatate 9 infracţiuni la regimul rutier.

Exemple:

În noaptea de 27/28.08.2017, în jurul orelor 01.00, poliţiştii Serviciului Rutier l-au depistat pe  un tânăr de 18 ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Al. Ioan Cuza din municipiu, cu viteza de 138 km/oră. A fost sancţionat contravenţional, cu 20 de puncte amendă, în valoare de 2.900 lei, iar, complementar, i-a fost reţinut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

La foarte scurt timp, pe aceeaşi stradă, poliţiştii Biroului Rutier Alba Iulia l-au depistat pe un alt tânăr, de 19 ani, din Mogoş, care conducea un autoturism cu viteza de 104 kilometri/oră.

Şi acesta a fost sancţionat contravenţional, cu 9 puncte amendă, în valoare de 1.305 lei, iar ca şi măsură complementară, permisul de conducere i-a fost suspendat, pentru o perioadă de 90 de zile.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă conducătorilor  auto să respecte limitele legale de viteză, atunci când circulă pe drumurile publice şi le reaminteşte că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum reprezintă principalele cauze ale accidentelor rutiere, în ţara noastră.  

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22062 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*