12 specialişti din cadrul Penitenciarului Aiud au efectuat o vizită de studiu în oraşul Halden din Norvegia. Detalii, în articol!

penitenciar aiudÎn perioada 30.05.2016 – 02.06.2016, o delegaţie formată din 12 specialişti din cadrul Penitenciarului Aiud, a efectuat o vizită de studiu în oraşul Halden din Norvegia, vizită planificată în cadrul proiectului „Dezvoltarea/optimizarea performanțelor profesionale ale angajaților din penitenciare, prin transfer de cunoștințe și cooperare bilaterală între Penitenciarul Aiud/Romania și Penitenciarul Halden/Norvegia. Schimb de bune practici.”, proiect finanțat prin granturile norvegiene și câștigat de Penitenciarul Aiud. Proiectul are ca obiectiv principal consolidarea relațiilor bilaterale între Penitenciarul Aiud/România și Penitenciarul Halden/Norvegia.

Vizita planificată în Norvegia face parte din calendarul activităților cuprinse în proiect și vizează schimbul de bune practice între cele două instituții similare partenere, respectiv Penitenciarul Aiud și Penitenciarul Halden. Agenda de lucru a cuprins 3 zile de muncă împreună între parteneri, specialiștii Penitenciarului Aiud având posibilitatea să cunoască sistemul legislativ din Norvegia, misiunea și valorile pe care partenerul norvegian le adoptă în munca cu persoanele private de libertate, programele de reintegrare în societate pe care aceștia le desfășoară, viziunea și strategia de dezvoltare în viitor, precum și tradițiile, obiceiurile și cultura poporului norvegian. Au fost vizitate Penitenciarele Halden – cel mai nou și mai modern penitenciar din Norvegia și Penitenciarul Oslo- unul dintre cele mai mari și mai vechi penitenciare din Norvegia.

Vizita de lucru a fost utilă și plăcută pentru ambele părți implicate în proiect, concluzia finală fiind aceea de a continua acest parteneriat în viitor, printr-un alt proiect.

Am apreciat în mod deosebit transparența partenerului în prezentarea instituțiilor, ospitalitatea și generozitatea de care au dat dovadă pe parcursul vizitei noastre. Accentul pus pe dezvoltarea resursei umane consideram ca reprezinta principalul factor pentru progresul si eficienta muncii in organizatie.

 

Gruita Maria-psiholog

Penitenciarul Aiud

Manager proiect

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22030 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*