12 persoane bănuite de evaziune fiscală, reținute de poliție în urma perchezițiilor din Alba și alte șapte județe

perchezitiiÎn cadrul activităţilor desfăşurate ieri, 12 aprilie 2016, 22 dintre persoanele bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală, au fost identificate şi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru continuarea cercetărilor.

Faţă de 12 dintre aceste persoane, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore.

Miercuri, 13 aprilie, persoanele reţinute vor fi prezentate procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, pentru dispunerea măsurilor legale.

Poliţiştii continuă activităţile specifice pentru identificarea şi conducerea la sediul poliţiei a celorlalte 11 persoane care nu a fost găsite cu ocazia acţiunii de ieri, pe numele cărora există mandate de aducere.

Informaţii de background:

În această dimineaţă, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sprijiniţi de poliţişti din Mehedinţi, Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Iaşi şi Dâmboviţa, efectuează 47 de percheziţii domiciliare la persoane bănuite de evaziune fiscală. Vor fi puse în executare 33 de mandate de aducere.

La data de 12 aprilie 2016, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, cu sprijinul celor din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Mehedinţi, Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Iaşi şi Dâmboviţa, efectuează 47 de percheziţii în judeţele Alba (8), Mehedinţi (12), Vâlcea (11), Gorj (4), Dolj(7) Hunedoara (1), Iaşi (3) şi Dâmboviţa (1) la mai multe locuințe şi la sediile unor societăţi comerciale.

În cauză se efectuează cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală. Din cercetări a reieşit că, în perioada 2012 – 2015, 37 de persoane ar fi creat un mecanism financiar prin care ar fi înregistrat cheltuieli fictive în contabilitatea societăţilor pe care le reprezintă, în baza unor documente contabile emise de către mai multe societăţi comerciale tip fantomă. Pentru a da aparenţă de legalitate operaţiunilor economice înregistrate în contabilitate, ar fi fost efectuate plăţi prin intermediul sistemului bancar, sumele de bani fiind retrase ulterior din conturile societăţilor cu comportament tip fantomă şi restituite plătitorului.

Prejudiciul cauzat este estimat la peste 4.000.000 de lei.

Poliţiştii vor pune în executare 33 de mandate de aducere, emise pe numele persoanelor bănuite în cauză. Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21826 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*