12 octombrie: Albaiulienii sunt invitați să participe la campania de informare ”Anul acesta îmi protejez casa”

Autoritatea de Supraveghere Financiară în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia invită cetățenii să participe la campania de informare ”Anul acesta îmi protejez casa”, în data de 12 octombrie 2017, în intervalul orar 16:00-17:30, la Sala de Ședințe a Consiliului Local Alba Iulia de pe strada Bucovinei, nr. 6, ce are ca obiect educația financiară cu privire la riscurile pe care le acoperă polița PAD, respectiv la protecția cetățenilor conferită de această asigurare obligatorie. Luna octombrie a fost aleasă ca fiind asociată, la nivel mondial, cu lupta împotriva dezastrelor naturale, încă din decembrie 1989, când Adunarea Generală ONU desemna în mod oficial, data de 13 octombrie drept Ziua Internațională pentru reducerea Riscului Dezastrelor Naturale.

Obligativitatea în România a polițelor PAD pentru locuințe este instituită prin Legea nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuințelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren și inundațiilor, cu completările și modificările ulterioare. Procedura de verificare a respectării obligativității PAD este stabilită de art. 17 din actul normativ menționat.

Din punct de vedere al gradului de penetrare a polițelor PAD la nivelul populației, la finele anului 2016, acesta se situa la nivelul de 16.6% din totalul locuințelor aflate pe teritoriul României. Acest grad de cuprindere în asigurare este unul foarte mic care denotă o lipsă de informare și responsabilizare a cetățeanului, deoarece în marea majoritate a cazurilor nu se poate pune problema resurselor financiare, prima de asigurare fiind la un nivel scăzut (echivalentul în lei a 10 Euro, respectiv 20 de Euro, în funcție de calitatea construcției).

Prezenta Campanie ”Anul acesta îmi protejez casa” are următoarele obiective:

  • transmiterea noțiunilor de educație financiară specifice asigurării PAD;
  • creșterea nivelului de conștientizare a riscurilor care sunt acoperite prin PAD și modalități de protecție;
  • crearea unor parteneriate informale cu autoritățile publice locale pentru creșterea responsabilizării acestora în raport cu obligațiile ce le revin în baza legislației care stabilește obligativitatea încheierii polițelor PAD;
  • intercațiunea directă cu consumatorii.

Campania de educație financiară a A.S.F. și PAID cuprinde realizarea unei caravane, în care personalul A.S.F. va parcurge în perioada 9-13.10.2017 un  traseu național cu oprire în mai multe localități. În județul Alba, caravana ajunge în Ocna Mureș, Aiud și Alba Iulia.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 20652 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*