12-15 august: Târgul meșterilor populari revine la Alba Iulia. Produse tradiționale din lemn, sticlă, piele, țesături, prezentate în Piața Cetății

Meșteri populari din mai multe județe sunt așteptați la Alba Iulia în acest sfârșit de săptămână, pentru a-și expune produsele spre vânzare la târgul organizat în Cetatea Alba Carolina în perioada 12 – 15 august 2016.

traditiiTimp de patru zile, cei care se vor plimba pe pietonala din Cetate vor avea ocazia de a admira și cumpăra o mulțime de produse tradiționale realizate de meșteri populari. De la arta lemnului, la ceramică, pielărie, cusături, țesături, haine populare, diverse tipuri de pictură și decorațiuni, produsele vor putea fi prezentate clienților în detaliu, chiar de către realizatorii înșiși.

Printre meșterii populari invitați la târgul de la Alba Iulia se află: Alexandru Rotar – meșter sticlar din Târgu Mureș, Emil Milășan – meșter în arta lemnului din Târgu Mureș, Marian Drăgan – sculptură în lemn, din Băbeni, județul Vâlcea, Andrei Ursu Mocan – decorațiuni din lemn și ceramică, din Timișoara, Lidia Rusu – cusături tradiționale, din Cluj, Persida Negruțiu – pictură și icoane din Târgu Mureș, Elena Costinaș – icoane pe sticlă, din Târgu Mureș, Carmen Balea – meșter curelar din Cugir, Daniel Haneș – meșter în arta lemnului din Vidra, Lucreția Gordeș – cusături tradiționale din Feneș, Emilia Simina – împletituri din cânepă, din Abrud, Lucia Pilțu, tricotaje, din Stremț.

Târgul este parte din festivalul de folclor „Cântec de suflet”, organizat de Primăria Municipiului Alba Iulia și Asociația Tradiții Textile.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 19086 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*