11 mai: La Alba Iulia are loc Crosul Europei, editia a V-a. Marele premiu, o excursie de 7 zile în Grecia

Sarbatorim Europa prin a V-a editie a Crosului Europei la Alba Iulia!  In 11 mai 2018, la ora 12.00 dam startul celor pasionati de alergare. Daca vreti sa veniti, aveti formularul alaturat unde va puteti inscrie. Lansam inscrierile la Crosul Europei, un eveniment sportiv la care participa alergatori din Regiunea Centru si nu numai, pentru a sarbatori valorile si drepturile castigate in calitate de cetateni europeni, un eveniment la care toata lumea castiga.

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, prin Centrul Europe Direct Regiunea Centru, alaturi de Primaria Municipiului Alba Iulia, organizeaza in 11 mai 2018, Crosul Europei, editia a V-a, eveniment in aer liber la care sunt invitati sa participe toti cetatenii din Romania, care vor sa faca miscare. In acest an, alaturi de noi va fi si Reprezentanta Comisiei Europene din Romania, prin doamna ambasador Angela Cristea, impreuna cu invitatii proprii, precum si Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, domnul Victor Negrescu.

Sarbatorim drepturile castigate si recunoscute in calitate de cetateni europeni! Sarbatorim grija cu care infrastructura, mediul inconjurator, mediul economic si patrimoniul cultural se finanteaza de catre UE. Si unde se putea sarbatori mai bine, decat in locul renascut prin investitii de peste 40 milioane euro fonduri europene, care au redat cetatenilor Cetatea Vauban, obiectiv de patrimoniu cultural-istoric al Romaniei, cetatenilor? Unde altundeva am putea fi cunoscuti si recunoscuti decat in acest loc in care, in urma cu 100 de ani, au participat 1228 de deputati pentru a vota Rezolutia de la Alba Iulia, prin care se semna pentru istorie Unirea Transilvaniei cu Regatul Roman? Dupa Marele Razboi prin care natiunea noastra s-a reintregit, la Alba Iulia, cunoscuta in prezent dupa numele ”Cealalta Capitala”, principatele romanesti isi cereau recunoasterea identitatii, unite, fiindca uneau vointele romanilor transilvaneni, criseni, banateni si maramureseni. In Cetatea Alba Carolina, obiectiv de patrimoniu cultural-istoric, sarbatorim si noi, cetateni europeni, anul patrimoniului cultural al fiecarui stat european, tematica aniversara a Uniunii Europene, in anul in care noi sarbatorim Centenarul Romaniei.

Si anul acesta va lansam o provocare: incercati sa-l depasiti pe castigatorul celor doua editii precedente, care vrea sa castige si de data aceasta. Inscrieti-va si castigati marele premiu, adica o excursie de 7 zile in Grecia, cu avionul.

Fii cel mai bun la doua ture de Cros si apoi poti sta la plaja! Alergi, te simti bine, te energizezi, dansezi, canti si te distrezi, pleci acasa cu amintiri frumoase. Cel putin pentru asta trebuie sa vii la Crosul Europei de la Alba Iulia. In 11 mai 2018, la ora 12.00 dam startul celor pasionati de alergare. Toti participantii castiga! Avem tricouri si obiecte promotionale pentru toti alergatorii, avem articole sportive pentru cei mai buni!

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 20622 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*