104 ani pentru Gavrilă Bârluț, veteran de război din Alba. „Cum vă simțiți, moș Gavrilă? Ca la douăzeci de ani!

„Îi spunem astăzi „La mulți ani” veteranului de război Gavrilă Bârluț, la împlinirea vârstei de 104 ani. Printre cei care l-au sărbătorit pe venerabilul veteran de război s-au aflat și elevul caporal Cristian Goia, eleva fruntaș Alexandra Pop, maiorul Cosmin Stan și șeful Cercului Militar Alba Iulia, Petruța Pop. Aceștia l-au vizitat pe veteran pentru a-i transmite urări de sănătate și gândurile lor bune, oferindu-i în dar o diplomă aniversară în semn de recunoștință și apreciere și revista colegiului militar „Inimi sub drapel”. „Să fiți statornici, cu gândul la țară!”, le-a transmis veteranul de război, elevilor militari.

Despre vremurile pe care le trăim astăzi, veteranul de război Gavrilă Bârluț a spus că: „au mai fost boli, dar s-au dus și trebuie doar să avem răbdare”, iar despre viață, nimeni nu ar trebui să își dorească să trăiască până la o anumită vârstă: „să nu spui vreau să trăiesc atât, ci Doamne tu știi cât mă mai poți îngădui pe lumea asta!”.Gavrilă Bârluț s-a născut în data de 6 aprilie 1917 la Mogoș și a fost încadrat în primăvara anului 1941 la Batalionul 3 Vânători de munte Brad. A fost telefonist și șofer, având misiunea de a transporta răniții la spital, ajungând împreună cu camarazii săi până în Caucaz. Locuiește acum împreună cu familia la Galda de Jos. Vizita de astăzi s-a înscris în proiectul de omagiere „Credință și patrie – Marturisiri ale veteranilor de război”, inițiat de Cercul Militar Alba Iulia”, au transmis reprezentanții Colegiului Militar din Alba Iulia.

„În fiecare an, pe 6 aprilie, îl sărbătorim pe Gavrilă Bârluț, din Galda de Jos, cel mai în vârstă veteran de război din județul Alba. Anul acesta a adunat în buchetul vieții 104 ani. Unii dintre noi nici măcar nu ne putem imagina cum e să trăiești atâția ani. L-am provocat să ne spună ce ar trebui să facem ca să apucăm această vârstă. Știți ce a răspuns? „Să nu îi cerem lui Dumnezeu acest lucru, ci să ne rugăm ca să ne îngăduie pe pământ atât cât consideră El.” Despre molima aceasta cu care ne confruntăm, a răspuns relaxat că „d-astea au mai fost”. Așa am aflat că ambii părinți i-au murit de gripă spaniolă, la o vârstă destul de tânără. La vârsta aceasta foarte înaintată se ține bine. Simțul umorului și pofta de viață îl însoțesc și acum.

– Cum vă simțiți, moș Gavrilă?

– Ca la douăzeci de ani!

La mulți ani sănătoși și voioși, vă urez din toată inima, moș Gavrilă!”, a transmis Petruța Pop, sefa Cercului Militar Alba Iulia

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 24664 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*