10 mai: La Alba Iulia va avea loc, lângă Obelisc, o sesiune de observații astronomice

 

observatii astronomicePentru ca astronomia înseamnă mai mult decât pasiune: ea înseamnă cultură, artă, educație, societate, iar Alba Iulia este un oraș în care trebuie investit din plin în acest domeniu. Este primul pas către formarea unui club de astronomie în care tineri voluntari din Alba Iulia să studieze împreună, să împărtășească altora cunoștințele lor și să contribuie într-o anumită măsură la dezvoltarea orașului.

În data de 10 mai 2014 între orele 17.00-23.00 va avea loc lângă Obelisc o sesiune de observații astronomice gratuite. Soarele, Luna, planetele Jupiter și Marte, constelații, roiuri de stele, dar și galaxii și nebuloase vor putea fi observate  la Alba Iulia în cazul în care condițiile meteorologice vor fi favorabile. In situația în care condițiile meteo nu vor fi prielnice pentru observații, evenimentul se reprogramează (ploaie sau strat de nori compact).

Organizatori: Primaria municipiului Alba Iulia in colaborare cu astrocluburile “Borealis”- Cluj-Napoca si “SARM” Sighet.

 

Precizări

astronomieÎncepând cu anul 1973, într-o sâmbătă senină din luna aprilie sau mai, când Luna e in preajma fazei de Primul Pătrar, astronomii din lumea întreaga sărbătoresc „Ziua Astronomiei”. Mișcarea a început în California (SUA) în 1973, când astronomul amator Douge Berger (președintele clubului local Astronomical Association of Northern California), a decis că, decăt să invite oamenii sa vină la o seară de observații astronomice într-un loc îndepartat de oraș, mai bine ar fi ca întregul club sa coboare cu telescoape cu tot în mijlocul orașului și să arate obiectele cerești publicului trecător, care altfel nu ar avea ocazia să facă asta.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21826 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*