10-14 aprilie: Festivalul Internaţional de Teatru de Tineret APOLLO, ediţia I

skepsisIn perioada 03 ianuarie – 05 mai Asociatia Grupul Skepsis, în parteneriat cu Municipiul Alba Iulia, Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia şi Fundaţia Comunitară Alba, implementează Proiectul „Festival Internaţional de Teatru de Tineret APOLLO, editia I” – proiect care îţi propune să extindă viaţa cultural-artistică şi socială a tineretului albaiulian. Echipa de proiect, formată din 10 tineri –  elevi, studenţi şi actori voluntari ai Asociaţiei Grupul Skepsis –  având ca responsabil pe Andreea Adam, se va ocupa de implementarea proiectului, participând la toate activităţile astfel încât să aibă şansa de a-şi lărgi orizontul artistic şi de a dobândi concepte importante de management cultural necesare în viitor pentru dezvoltarea lor ca actori în plan artistic şi social. Programat pentru a se desfaşurara efectiv in perioada 10 aprilie – 14 aprilie, Festivalul se doreşte a fi o invitaţie la dialog intercultural adresată trupelor tinere din ţară şi străinătate care se vor întâlni la Alba Iulia pentru a schimba experienţă şi pentru a oferi publicului albaiulian spectacole reprezentative din repertoriul propriu. Pentru a-şi îmbunătăţi calitatea expresiei artistice, invitaţii şi vor împărtăşi experienţa dobândită ca operatori culturali de succes şi vor participa la ateliere dramatice coordonate de Eugen Stroe Nacht (Israel) – regizor conoscut pentru implicarea sa în activităţi şi programe de formare artistică a tinerilor. Beneficiind de faptul că organizaţia gazdă –  Asociaţia Grupul Skepsis – are deja stabilite relaţii bune şi parteneriate cu grupuri similare din ţară şi străinătate şi că este deja un reper cunoscut în peisajul vieţii cultural-artistice a tinerilor din Alba Iulia, echipa de proiect este încrezătoare că va reuşi să selecteze în cadrul festivalului spectacole de calitate, diverse, atractive menite să împlinească aşteptările publicului albaiulian tânăr la inimă, dar şi turiştilor.

festival apolloValoarea totală a Proiectului este de 9247 euro, din care 4950 sunt asiguraţi pe bază de contract pentru Proiect în cadrul Programului Tineret în Acţiune, diferenţa fiind acoperită prin co-finanţare din partea organizaţiei gazdă şi a partenerilor: Primăria Municipiului Alba Iulia (1546 euro), Fundaţia Comunitară Alba (156 euro) şi Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia (punerea la dispoziţie a locaţiei de desfăşurare a activităţilor proiectului şi de susţinere a spectacolelor în cadrul Festivalului).

„Cetatea Alba Carolina a devenit una dintre cele mai frumoase scene ale culturii românești, care abia așteaptă să-și întâmpine vizitatorii în culoare şi sunet. În ultimii ani oraşul vibrează de acorduri muzicale armonioase și de festivaluri de renume care însufleţesc zidurile cetăţii, însă, pentru a asigura o continuitate a ofertei culturale prezente la nivelul comunităţii locale, e nevoie să ne unim forţele cu cei mai motivaţi dintre cei care activează în cest domeniu, iar Grupul Skepsis, prin spirit voluntar, a dovedit în ultimii ani talent şşi devotament faţă de orașul Alba Iulia, aducând pe scenele orașului piese de teatru gustate de public. Colaborarea cu Grupul Skepsis în cadrul acestui festival internaţional de teatru reprezintă primii paşi într-un parteneriat durabil, care se dorește a fi în următorii ani o poartă deschisă spre cultură pentru locuitori și pentru turiştii care aleg să ne treacă pragul,” a precizat Mircea Hava, Primarul Municipiului Alba Iulia.

„Susţinem cu entuziasm această iniţiativă inedită a trupei de teatru Skepsis care este de mulţi ani un partener constant al Casei de Cultură a Studenţilor în evenimentele şi programele cultural-artistice pe care le organizăm. În spiritul bunei colaborări de până acum e firesc să ne implicăm alături de ei pentru a duce la bun sfârşit acest proiect important.”,  a declarat Gheorghe Berghian, Directorul Casei de Cultură a Studenţilor Alba Iulia.

„Un proiect prin care arta teatrală este adusă mai aproape de tineri este important pentru comunitate, iar acest fapt trebuie susţinut”, afirmă Dorin Sava, Director Executiv al Fundaţiei Comunitare Alba.

Informaţii suplimentare, regulamentul şi fişa de înscriere a festivalului în varianta română şi engleză pot fi accesate:

www.grupulskepsis.ro – site-ul Asociaţiei Grupul Skepsis:

– International Festival „Apollo” Alba Iulia 2014 – pagina de facebook a Festivalului:

www.aitaiata.org – site-ul AITA/IATA (Asociaţia Internaţională a Teatrelor de Amatori)

Proiectul este finanţat de Comisia Europeană prin ANPCDEFP în cadrul Programului “Tineret în acţiune” (program care susţine activităţile de învăţare nonformală pentru tineri prin înfiinţarea de proiecte) în cadrul Subacţiunii1.2 – Iniţiative naționale ale tinerilor. Echipa de proiect este formată din tineri liceeni, studenţi şi actori voluntari ai Asociaţiei Grupul Skepsis.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 17087 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*