1 Decembrie: Puteți circula cu autobuzele STP Alba Iulia pe orice traseu, în toate zonele tarifare, întreaga zi, achitând prețul unui singur bilet, valabil pe tot parcusul zilei

stpCetățenii municipiului Alba Iulia și oaspeții care vor vizita orașul cu prilejul Zilei Naționale a României vor putea circula cu autobuzele Societății de Transport Public Alba Iulia pe orice traseu, în toate zonele tarifare, întreaga zi, achitând prețul unui singur bilet care va fi valabil pe tot parcusul zilei de 1 Decembrie. În acest fel, STP încearcă să încurajeze cât mai multă lume să vină în Capitala Marii Uniri cu prilejul acestei zile speciale pentru toți românii.

Manifestările prilejuite de această zi festivă au impus o serie de restricții de circulație, după cum urmează:

 

  1. Se restricţionează circulaţia rutieră, luni, 1 Decembrie 2014, între orele 09.00 – 10.00, în municipiul Alba Iulia, pe următoarele străzi :

– B-dul Ferdinand I ;

– Str. I.I. C. Brătianu ;

– Str. Ardealului .

  1. Se restricţionează circulaţia rutieră, luni, 1 Decembrie 2014, între orele 10.00 – 15.00, în municipiul Alba Iulia, pe următoarele străzi:

– B-dul Încoronării intersecţíe cu str. Octavian Goga ;

– B-dul 1 Decembrie 1918 ;

– B-dul Horea .

  1. Se restricţionează circulaţia rutieră, duminică, 30 noiembrie 2014, între orele 13.00 – 13.30, în municipiul Alba Iulia, pe următoarele străzi:

– str. I.I.C. Bratianu ;

– str. Ardealului .

  1. Se restricţionează circulaţia rutieră, duminică, 30 noiembrie 2014, între orele 13.00 – 15.00, în municipiul Alba Iulia, pe următoarele străzi:

– B-dul Încoronării ;

– B-dul 1 Decembrie 1918 ;

– B-dul Horea .                                                                

Foarte important: În zilele și intervalele orare menționate, când operează restricțiile sus amintite, autobuzele de pe Linia 103 vor circula pe traseul Gară – str. Octavian Goga – Magazinul Unirea- Ampoi 3 – Cetate- Sensul giratoriu de la magazinul LIDL, iar returul se va face cu autobuzele de pe Linia 104 pe același traseu (Sensul giratoriu de la magazinul LIDL – Cetate- Ampoi 3 – Magazinul Unirea – str. Octavian Goga – Gară).

 

Totodată , programul de circulație al societății noastre în perioada 29.11.2014-02.12.2014 va fi următorul:

în data de 29.11.2014- program de sâmbătă;

în data de 30.11.2014- program de duminică;

în data de 01.12.2014 – program de duminică;

– în data de 02.12.2014- program normal, corespunzător zilelor de luni-vineri.

Autobuzele programate să transporte angajații societăților comerciale vor circula normal, în funcție de programul de lucru stabilit anterior!

Informații suplimentare privind costul unei călătorii în data de 1 Decembrie 2014, zonele tarifare și prețul biletelor:

Un bilet costă 2,0 lei în zona tarifară 1 (în interiorul orașului) și este în mod normal valabil o oră pe toate traseele STP, dar, cu prilejul Sărbătorii Zilei Naționale, acest bilet își va prelungi valabilitatea la o zi. Și biletele cu preț diferit, aferente celorlalte zone tarifare, vor fi de asemenea valabile întreaga zi. Biletele achiziționate prin SMS, la prețul de 0,40 euro plus TVA, sunt valabile doar în zona tarifară 1.

Există șapte zone tarifare, marcate prin culori distincte, pentru care se aplică tarife diferite pentru abonamente și biletele de călătorie. Valabilitatea biletelor este diferită, între 60 – 120 de minute, în funcție de zona tarifară, pentru a permite fiecărui călător să beneficieze de cel puțin 30 de minute în zona 1 (municipiul Alba Iulia) în prețul aceluiași bilet.

Zona tarifară 1 (roșu) cuprinde municipiul Alba Iulia. Prețul unui bilet valabil în mod normal 60 de minute (din momentul validării) este de 2,0 lei.

Zona tarifară 2 (orange) cuprinde localitățile: Drâmbar, Teleac, Limba, Sîntimbru și Ciugud. Prețul unui bilet valabil în mod normal 60 de minute este de 4,5 lei.

Zona tarifară 3 (galben) cuprinde localitățile: Șard, Hăpria, Totoi, Șeușa, Oiejdea și Ighiu. Biletul costă 5,5 lei și este valabil de 60 de minute în mod normal.

Zona tarifară 4 (verde) cuprinde localitățile: Țelna, Bucerdea Vinoasă, Craiva, Ighiel, Galda de Jos, Dumitra și Mesentea. Prețul unui bilet valabil 70 de minute este de 6,0 lei.

Zona tarifară 5 (indigo) cuprinde localitățile: Cricău, Benic, Tibru și Galda de Sus. Prețului biletului este de 6,5 lei, iar valabilitatea este de 90 de minute.

Zona tarifară 6 (gri) acoperă traseul Alba Iulia – Poiana Galdei. Prețul unui bilet valabil în mod normal 90 de minute este de 7,0 lei.

Zona 7 (maro) acoperă traseul Alba Iulia – Întregalde. Prețul unui bilet de călătorie, valabil în mod normal 120 de minute, este de 10 lei.

Perioada de valabilitate a tuturor acestor bilete se prelungește cu prilejul zilei de 1 Decembrie 2014, la o zi. Astfel, de Ziua Națională a României, călătorii pot circula întreaga zi pe traseele STP achitând o singură călătorie, la prețul aferent zonei tarifare respective.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21857 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*