1-6 mai: Jandarmii din Alba vor asigura ordinea publică şi siguranţa participanţilor la manifestările cultural artistice, religioase şi sportive

jandarmerieÎn perioada imediat următoare, în spaţiul public se vor desfăşura numeroase manifestări la care se preconizează o mare afluenţă a populaţiei. Pentru Jandarmeria Alba, acesta înseamnă, cel puţin teoretic, pe de o parte, o mai mare incidenţă a faptelor antisociale, iar pe de alta, o mai mare frecvenţă a situaţiilor în care cetăţenii pot avea nevoie de ajutor. Pentru a preveni şi combate incidentele sau evenimentele negative, dar şi pentru a veni în sprijinul celor aflaţi în nevoie, efectivele de jandarmi vor fi organizate în subunităţi de intervenţie şi în patrule de menţinere a ordinii şi liniştii publice independente sau mixte ( alături de poliţişti ), care vor fi gata să intervină în cel mai scurt timp, atât în mediul urban cât şi în mediul rural.

Miercuri, 1 mai, echipaje din cadrul Jandarmeriei Alba vor participa la a V-a ediţie a “Zilelor Cetăţii Alba Carolina”, cu misiunea de a asigura ordinea şi liniştea publică pe timpul activităţilor organizate de autorităţile locale cu această ocazie. Totodată, în atenţia jandarmilor se vor afla şi manifestările organizate pe întreg cuprinsul judeţului Alba, dedicate  sărbătoririi Zilei Internaţionale a Muncii – 1 Mai.

În perioada 3 – 6 aprilie, vor fi executate misiuni de asigurare a ordinii şi siguranţei publice pe timpul manifestărilor religioase organizate la mai multe lăcaşe de cult. Acestea sunt dispuse în localităţile Alba Iulia, Aiud, Sebeş, Câmpeni, Blaj, Cugir şi Dumbrava, iar echipajele de jandarmerie vor oferi sprijin organizatorilor, vor acţiona pentru protecţia participanţilor şi vor preveni apariţia violenţelor sau faptelor antisociale precum cerşetoria sau consumul de băuturi alcoolice în spaţii neautorizate.

Zonele turistice ale judeţului Alba – Şugag, Roşia Montană şi  Arieşeni –  vor fi monitorizate permanent de către structurile montane de jandarmi, care vor veghea la menţinerea ordinii publice, vor participa la prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional şi vor fi în măsură să execute acţiuni de căutare, descoperire şi salvare a persoanelor aflate în dificultate pe traseele turistice montane.

Tuturor participanţilor la manifestările de orice natură organizate în această perioadă le  reamintim să nu depăşească limitele decenţei comportamentale, să evite consumul excesiv de alcool, să supravegheze îndeaproape comportamentul copiilor, să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale şi să semnaleze prompt forţelor de ordine orice comportament contrar normelor legale de convieţuire socială sau bunelor moravuri. Totodată reamintim că organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban  constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.500 lei.

Jandarmeria reamintește cetăţenilor că pot apela cu încredere, în orice situaţie, la ajutorul jandarmilor prezenţi la evenimentele publice şi că intervenţia acestora poate fi solicitată şi prin apelarea  numărului unic de urgenţe – 112.

Despre Redacția ProAlba 30149 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*